tirsdag 21. august 2012

Honningglasert torsk med ristede pistasjnøtter og melonsalsa



Det er gjerne når man tager hva man haver at nye retter blir til. Slik ble det definitivt i dag.

Her har du søt honning, syrlig lime, frisk mynte, mild honningmelon, sprø reddik, aromatiske pistasjnøtter - i skjønn forening... Med en herlig sommerlig fiskemiddag som dette kan du fint holde på de gode sommerminnene utover høsten. Ja, hvorfor ikke?


Du trenger følgende til to personer:

1/2 honningmelon
1 vårløk
2-3 reddiker
En neve mynteblader
1/2 lime (saften)

400 gr torskefilet
Salt
Pepper
1 ss akasiehonning (eller tilsvarende honning)
1 ss extra virgin olivenolje
Revet skall fra 1/2 lime
2-3 ss pistasjnøtter, grovhakkede


Honningmelon kuttes i terninger, vårløk kuttes i tynne ringer, reddiker kuttes i mindre biter, og mynteblader finhakkes. Ha alt i en bolle, skvis limesaft over, og bland sammen. La det godgjøre seg mens resten tilberedes.

Pistasjnøtter grovhakkes og ristes i tørr stekepanne så de blir fint gyldne.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Del torskefileten i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Dryss over salt og pepper.

Temperer honning i en kasserolle på lav varme, eventuelt noen sekunder i mikrobølgeovn, så den blir litt flytende. Tilsett olivenolje, og bland godt. Smør honningblandingen på torskestykkene, og riv limeskall over.

Stekes i ovnen i 12-15 minutter til fisken er så vidt gjennomstekt.

Server den honningglaserte torsken med melonsalsa, et dryss ristede pistasjnøtter, og couscous, bulgur eller ris til. Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar