Det er gjerne når man tager hva man haver at nye retter blir til. Slik ble det definitivt i dag.
Her har du søt honning, syrlig lime, frisk mynte, mild honningmelon, sprø reddik, aromatiske pistasjnøtter - i skjønn forening... Med en herlig sommerlig fiskemiddag som dette kan du fint holde på de gode sommerminnene utover høsten. Ja, hvorfor ikke?
Du trenger følgende til to personer:
1/2 honningmelon
1 vårløk
2-3 reddiker
En neve mynteblader
1/2 lime (saften)
400 gr torskefilet
Salt
Pepper
1 ss akasiehonning (eller tilsvarende honning)
1 ss extra virgin olivenolje
Revet skall fra 1/2 lime
2-3 ss pistasjnøtter, grovhakkede
Honningmelon kuttes i terninger, vårløk kuttes i tynne ringer, reddiker kuttes i mindre biter, og mynteblader finhakkes. Ha alt i en bolle, skvis limesaft over, og bland sammen. La det godgjøre seg mens resten tilberedes.
Pistasjnøtter grovhakkes og ristes i tørr stekepanne så de blir fint gyldne.
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Del torskefileten i passe porsjonsstykker, og legg dem i en ildfast form. Dryss over salt og pepper.
Temperer honning i en kasserolle på lav varme, eventuelt noen sekunder i mikrobølgeovn, så den blir litt flytende. Tilsett olivenolje, og bland godt. Smør honningblandingen på torskestykkene, og riv limeskall over.
Stekes i ovnen i 12-15 minutter til fisken er så vidt gjennomstekt.
Server den honningglaserte torsken med melonsalsa, et dryss ristede pistasjnøtter, og couscous, bulgur eller ris til. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar