søndag 10. juni 2012

Nydelig sitrusbakt torsk med couscous-salat
I dag ble det finere vær enn det som var meldt på forhånd. Vi vestlendinger er evig takknemlige når værgudene er på vår side! Og det inspirerer meg til å lage sommerlige middager som ikke er så arbeidskrevende.

Jeg hadde både appelsiner, sitroner og et helt nett med lime i hus, økologiske alle sammen - ergo er de tryggere å bruke med skallet på i mat, siden de er fri for sprøytemidler. Økologiske sitrusfrukter har gjerne kortere holdbarhet enn ikke-økologiske, derfor var jeg opptatt av å få brukt dem mens de fortsatt var friske og gode. Så hvorfor ikke bruke alle tre sortene på en gang, tenkte nå jeg...

Det ble en herlig og vellykket sitrus-kombo dette her ja, perfekt til fisk. Som den torske-elsker jeg er, og siden torsk er så lett tilgjengelig, så ble det det denne gangen også. Jeg lagde fiskepakker som fikk følge av en sommerlig couscous-salat.

En avklaring for sikkerhets skyld; du bruker én appelsin, én sitron og én lime - en kvarting av hver brukes i dressingen, resten brukes i fiskepakkene. Mengdene nedenfor er beregnet til to personer.Dressing til couscous-salaten:
1 dl extra virgin olivenolje
1 fedd hvitløk
1/4 appelsin
1/4 sitron
1/4 lime

Sitrusbakt torsk:
Aluminiumsfolie
400 gr torskefilet (eventuelt annen hvit fisk eller laks)
Salt
Pepper
Extra virgin olivenolje
3/4 appelsin
3/4 sitron
3/4 lime

Couscous-salat:
2 dl ukokt couscous
4-5 gode tomater
1 vårløk
En neve bladpersilleStart med å lage sitrus- og hvitløksdressingen til couscous-salaten. Hell extra virgin olivenolje i et målebeger. Knus hvitløksfedd og tilsett. Kutt en fjerdedels båt av henholdsvis appelsinen, sitronen og limen, og skvis all saften fra disse oppi olivenoljen - det er helt greit om du får med litt fruktkjøtt, men fjern eventuelle steiner. Rør sammen dressingen, og la det stå og godgjøre seg mens du tilbereder resten av maten.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.


Del torskefileten i passe serveringsstykker. Del opp romslige stykker aluminiumsfolie, like mange som antall fiskestykker (de skal ha plass til fiskestykkene samt båter av appelsin, sitron og lime). Legg et fiskestykke på hvert ark aluminiumsfolie, og brett opp kantene. Dryss på litt salt og pepper, og hell over over en liten ss olivenolje på hvert stykke.


Del resten av appelsinen, sitronen og limen i like mange båter som du har fiskestykker, skvis én appelsinbåt, én sitronbåt og én limebåt over hvert fiskestykke og legg dem oppå fisken.

Pakk sammen fiskepakkene, legg dem i en ildfast form eller langpanne, og stek dem i 15-20 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt.


Når fisken er satt i ovnen, lager du couscous etter anvisning på pakken. Kutt tomatene i båter og kutt vårløk i tynne ringer. Når couscousen er ferdig, has den i en salatbolle. Hell dressingen over og rør sammen. Tilsett tomater og vårløk, og dryss over bladpersille.

Server fiskepakkene med couscous-salaten. Kraften fra fiskepakkene er veldig god på smak, og kan gjerne helles over både couscous-salaten og fisken... Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar