lørdag 21. april 2012

Kremet skalldyrrisotto med kamskjell, bacon og timianI dag var det dags for kamskjell på middagsmenyen. Jeg laget en skalldyrrisotto som utgangspunkt, med et dryss av små, sprøstekte baconbiter og frisk timian over risottoen og de stekte kamskjellene. Helt herlig!

I risottoen brukte jeg verdens enkleste skalldyrkraft laget på rekeskall, men annen skalldyrkraft kan selvfølgelig brukes.

Det er viktig at kraften holdes varm, siden risottoen skal spes gradvis med den, slik at kokeprosessen for risottoen ikke stopper opp.Til to personer trenger du følgende:

2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
25 gr parmesan
150 gr risottoris
50 gr filetbacon
4 dl skalldyrkraft
Extra virgin olivenolje
1 dl tørr/halvtørr hvitvin
1/2 dl matfløte
Pepper
Salt
Smør
8-10 kamskjell
Litt frisk timian


Gjør følgende forberedelser: Parmesan rives. Sjalottløk og hvitløk finhakkes. Risottoris veies opp. Filetbacon kuttes smått. Skalldyrkraften varmes opp og holdes varm.

Ha litt olje i en stekepanne, og stek baconbitene på god varme til de er fint og godt brunet, rør jevnlig så de ikke blir svidd. Pass litt på - når bacon er kuttet i små biter, kan det sprute litt, så juster varmen litt deretter... Når baconbitene er passe stekt, has de over i en skål og settes til side så lenge.


Ha extra virgin olivenolje i en tykkbunnet kasserolle, og stek sjalottløk og hvitløk på middels varme til løken er blank, rør av og til. Tilsett risottorisen og hvitvinen, rør sammen og la det småkoke til mesteparten av vinen er kokt inn. Tilsett deretter litt av skalldyrkraften slik at risen dekkes, ca 1 dl, og la det småkoke til det meste er absorbert. Fortsett å tilsette litt og litt kraft, og la det koke inn mellom hver gang. Til slutt tilsettes matfløten.

Risottoen skal koke i 20-25 minutter, men smak til mot slutten av koketiden, så du er sikker på at risen blir akkurat passe kokt.


Ta risottoen av platen, tilsett parmesan, og rør godt sammen. Smak til med pepper og eventuelt litt salt. Dekk med lokk for å holde varmen.

Smelt litt smør i stekepannen på høy varme, og stek kamskjellene 1/2-1 minutt på hver side til de er lett brunet. Ha litt salt på begge sider.

Server risottoen med kamskjellene oppå, dryss over stekt bacon og litt friske timianblader. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar