onsdag 21. mars 2012

Søtpotetsuppe med asiatisk vri

Søtpotet er en deilig aromatisk rotgrønnsak, som også er proppet med næring. Blant annet er den rik på betakaroten, C- og E-vitamin, kalsium og kostfiber.

I dag har jeg laget suppe av denne godsaken for første gang. Jeg valgte å bruke litt asiatiske smakstilsetninger, som kokosmelk, rød karripasta, spisskummen og frisk koriander. Og for ei fyldig & smakfull suppe dette ble - jeg skal garantert lage den igjen!



Til to-tre personer trenger du følgende:

Ca 800 gr søtpoteter
2 fedd hvitløk
3 ts rød karripasta
Olje til steking
1 boks kokosmelk
5 dl vann
1 ss maisenna
1 terning kyllingbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
1 ts malt spisskummen
Salt
Pepper
1/2 lime (evt en hel lime hvis du vil ha mer syre)

1/2 vårløk
En håndfull frisk koriander


Skrell søtpotetene og kutt dem i mindre biter. Grovhakk hvitløk. Stek dette sammen med karripasta og olje i en romslig kasserolle med lokk på middels varme i 5-10 minutter. Rør av og til så det ikke setter seg fast i bunnen.


Imens finhakkes vårløk, og koriander grovhakkes. Bland dette i en skål og sett til side.

Tilsett kokosmelk og buljongterning, kok opp og la det småkoke til søtpotetene er godt møre. Rør av og til.

Rør ut maisenna i vann og tilsett, la det koke opp til det tykner. Bruk stavmikser og mos suppen til jevn konsistens. Smak til med spisskummen, salt og pepper, og tilsett saften av lime. Hvis du synes suppen blir for tykk, sper du bare med litt vann.

Server suppen med topping av vårløk og koriander. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar