torsdag 22. mars 2012

Sabi Sushi - Stavangers beste sushi

I lang tid sa jeg at en seriøs matby som Stavanger hadde fortjent å få en skikkelig sushi-restaurant - det var rett og slett et stort savn, sushi-elsker som jeg er.

Men så leste jeg den glade nyheten om at Sabi Sushi skulle etableres som et høykvalitets take-away sushi-sted i byen, med oppstart i april 2011. Forventningene var høye - og ble innfridd!


Kapasiteten syntes å være sprengt fra dag én, og det var nok kaotisk både for de ansatte og for forventningsfulle kunder i en periode. Sabi Sushi tok grep, skaffet flere kokker og personell, og la planer for flere restauranter. 

Sabi Sushi Forus åpnet i november 2011 som kombinert restaurant og take-away, med samme høye standard. Sabi Sushi Sandnes åpner i april 2012, og Kristiansand og Haugesund står deretter for tur.


Sabi-pakken er tilgjengelig hver onsdag, med de aller beste råvarer, spesial-importert nettopp på onsdager for ferskest mulig kvalitet. Om dette ser lekkert ut på bildet, så kan jeg love at det både ser og smaker enda bedre i virkeligheten!

Jeg har spist sushi fra Sabi en rekke ganger nå, og de har overbevist igjen og igjen. I går bestilte vi den såkalte Sabi-pakken som take-away for første gang, og jeg tør påstå at det er den beste sushi-opplevelsen jeg har hatt noensinne! Fantastiske råvarer, vidunderlig smaker, en fryd for øye, gane & sjel... Denne ukens "special" var fisk fra grouper-familien som du kan lese litt om hvis du klikker på linken. Det trigget meg til å skrive denne anmeldelsen.

Sabi Sushi synes å ha knekket den rette koden, med kvalitet i alle ledd: Dyktige sushikokker er hentet inn, stort sett fra det store utland. Kun de beste råvarer anvendes, og er både lokal-produsert og spesial-importert. Risen, som etter min mening er viktig for en god sushi-opplevelse, er perfekt hver gang. Sushien er lekkert og kreativt tilberedt.

Jeg er overbevist om at Sandnes vet å ta imot Sabi med vidåpne armer når de snart åpner der. Og jeg håper at både sørlendingene og haugesunderne gjør det samme. Alle sushi-elskere kan glede seg!


2 kommentarer:

  1. Takk Mona, for tilbakemeldingen og blogposten.
    Nå ble vi glade!

    SvarSlett
  2. Mona's Kjøkkenskriverier25. mars 2012 kl. 16:37

    Bare hyggelig! Når dere har den beste sushien, ja så har dere den beste sushien... Og da deler jeg budskapet med den største glede :-)

    SvarSlett