torsdag 8. mars 2012

Ovnsbakt torsk med bacon, pinjekjerner og smørstekte asparges

Bacon passer utrolig bra til hvit fisk - den salte og røkte baconsmaken er innertier til den milde fisken.

I dag laget jeg ovnsbakt torskefilet servert med sprøstekt bacon og pinjekjerner, smørstekte asparges, og med en pastinakk- og potetmos til.

Retten er enkel og relativt rask å lage, og kan fort bli en real favoritt-fiskerett!Til fire personer trenger du:

150 gr bacon
2 ss smør
800 gr torskefilet
Pepper
En bunt asparges
Pinjekjerner

Pastinakk- og potetmos:
7-8 middels store poteter
1 stor pastinakk
50 gr smør
Melk til passe konsistens (eventuelt dampvannet fra grønnsakene)
Urtesalt eller vanlig salt

Start med pastinakk- og potetmosen. Skrell poteter og pastinakk, kutt dem i passe biter, og damp dem i en kjele med rist, vann opp til risten og under lokk, til de er godt møre. Det tar ca 15 minutter, avhengig av størrelsen på bitene. 

Imens kuttes bacon på tvers i 1 cm tykke strimler, og stekes på god varme i smør til det er fint brunet. Ha i en skål og dekk til.

Når potet- og pastinakk-bitene er møre, moses de sammen med smør, og spes med melk eller dampvannet til passe konsistens. Smak med urtesalt eller vanlig salt. Dekk med lokk, så mosen holder på varmen.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Torskefileten deles i passe porsjonsstykker, og legges i en ildfast form eller langpanne. Ha på litt pepper på filetene (salt trengs ikke, siden baconet som skal serveres oppå er mer enn salt nok til fisken). Stekes i stekeovnen i ca 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene, til de er så vidt gjennomstekte. Ikke la dem stå for lenge, da kan de bli tørre.

Imens renses aspargesene; kutt av den trevlete enden, og skrell dem hvis nødvendig (hvis ytterskallet er litt "hardt"). Kutt aspargesene i passe biter (3-5 cm), og stek dem i litt smør på middels varme i 3-5 minutter.

Server torskefiletene med pastinakk- og potetmos og asparges, ha sprøstekt bacon oppå fisken og strø over pinjekjerner. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar