lørdag 10. mars 2012

Ovnsbakt fisk med bulgursalat og safranmajones

Dette er en veldig enkel & rask rett å tilberede - men også veldig smakfull. Safranmajonesen bør lages litt på forhånd så den får godgjort seg (kan fint lages en dag eller tre på forhånd for den saks skyld...). Bulgursalaten kan også lages i forveien - da er det kun fisken som skal kjapt i ovnen noen minutter.

Jeg brukte skrei-loins (ryggfileten på fisken), siden det er høysesong for skrei i skrivende stund - den er bare nydelig! Andre faste, gode fiskesorter kan også brukes.

Her finner du oppskrift på safranmajones.



Du trenger til fire personer:

Bulgursalat
4 dl bulgur (ukokt)
3 middels tomater
2-3 vårløk
En bunt frisk koriander
1 liten boks mais
Sitronolje (eventuelt extra virgin olivenolje samt en skvis saft av sitron)

Ovnsbakt fisk
800 gr fiskefilet (torsk, steinbit, laks, breiflabb etc)
Salt
Pepper


Kok bulguren etter anvisning på pakken.

Kutt tomater i passe terninger, kutt vårløk i tynne ringer, og hakk frisk koriander. Bland dette sammen i en bolle sammen med mais og ferdig kokt bulgur. Bland inn en god dæsj sitronolje til slutt.

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Del fiskefileten i passe porsjonsstykker. Legg dem i en ildfast form eller i langpanne, ha på salt og pepper etter smak. Stek i ovnen i 10-15 minutter, til de så vidt er gjennomstekte, avhengig av tykkelsen på filetene. Bruker du laks, kan den med fordel være litt rosa inni.

Server fiskefiletene med bulgursalat og safranmajones. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar