mandag 12. mars 2012

Herlig potetsuppe med bacon, sellerirot og gulrotDet er altfor mye god & fullt brukende mat som kastes, både her i huset og sikkert hos mange andre også, og det gremmes jeg over... Jeg prøver derfor å bli mer bevisst på å utnytte rester som er til overs etter middager - det være seg kjøtt, fisk eller grønnsaker.

Så; i dag hadde jeg poteter til overs fra gårsdagens søndagsmiddag. Mandag er suppedag hos oss, og kokte poteter er ypperlig å bruke som suppe-ingrediens. Jeg hadde også bacon, sellerirot og gulrot for hånden, og sammen ble dette en seriøst god suppe!

Hvis du ikke har ferdigkokte poteter, kutter du bare rå poteter i små terninger og lar dem steke sammen med sellerirot, gulrot og løk fra starten av. Bruk gjerne andre (rot-)grønnsaker som du måtte ha tilgjengelig.Du trenger følgende til tre-fire personer:

Ca 200 gr sellerirot (eventuelt pastinakk eller persillerot)
2 middels store gulrøtter
1 stor løk
Olje til steking

150 gr bacon
Olje til steking

1 l vann
2 terninger kjøttbuljong
4 dl melk
2 ss maisenna
3 kokte poteter
Salt
Pepper
1 vårløk (kan eventuelt droppes)
En håndfull frisk persille eller koriander

Extra virgin olivenolje ved severing


Kutt sellerirot i små terninger, gulrøtter i skiver, og løk i ringer. Ha dette i en romslig tykkbunnet kasserolle, og stek i godt med olje på middels varme under lokk i ca 10 minutter. Rør av og til så det ikke svir seg.

Imens kuttes bacon i strimler på tvers, og stekes med litt olje på god varme til det er fint brunet. Sett til side så lenge.

Tilsett vann og kjøttbuljong, og kok opp. Rør ut maisenna i melk og tilsett, kok opp under omrøring, og la det småkoke et minutts tid. Kjør suppen jevn med stavmikser, og tilsett deretter stekt bacon og hakket persille eller koriander, og eventuelt vårløk kuttet i tynne ringer. Smak til med pepper og salt (husk at både buljongen og bacon inneholder salt).

Server suppen med en dæsj god olivenolje og brød til. Vel bekomme!


2 kommentarer:

  1. Denne skal jeg prøve, tror den blir kjempegod ;-)

    SvarSlett
  2. Monas Kjøkkenskriverier4. april 2012 kl. 15:08

    Takk for det, håper den smakte :-)

    SvarSlett