tirsdag 28. februar 2012

Hjemmelagde sesam-fiskepinner

Fiskepinner er raskt og enkelt å lage selv, og med sesamfrø i paneringen blir de ekstra smakfulle og gode! En skvis eller to med sitron over vil også smake supert.

De ble servert med paprika og brokkoli som ble frest på høy varme 3-4 minutter med en mix av nøytral olje og sesamolje. Ha i paprikaen først, den tåler mest varme - alternativt er gulrot også godt til. Sesamolje gir en deilig touch til grønnsakene, og går perfekt sammen med sesamfrøene på fiskepinnene.

Ellers hadde jeg bulgur med sitronolje til, en favoritt for tiden til fisk. Potetmos, ris eller pasta passer selvfølgelig også bra til.

Brødrasp lager du enkelt selv (men da er det greit å ha gjort det på forhånd, og ha det lett tilgjengelig i fryseren).Du trenger følgende til 3-4 personer (passer til 2 voksne og 2 barn):

400-450 gr fiskefilet (torsk, sei, laks...)
4-5 ss hvetemel
Salt (ca 1 ts eller knapt)
Pepper
1-2 egg (jeg trengte to)
5-6 ss brødrasp
5-6 ss sesamfrø
Olje til steking
(Sitron)

Kutt fiskefileten i passe lange og tykke staver. 

 Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål. Pisk sammen eggene i en annen skål. Bland brødrasp og sesamfrø i en tredje skål.

 Vend først fiskepinnene i hvetemelet, vend dem deretter i egg, og så i brødrasp-blandingen til slutt. Pass på at fiskepinnene blir godt dekket i hver prossess...

...da blir de lekre og fine som dette.

Stek fiskepinnene på middels varme i godt med olje noen minutter på hver side, til de er fint gyldne. Serveres med fargerike grønnsaker. Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar