torsdag 1. desember 2011

Matblogger-treff i Stavanger 30.11.2011

Jeg har tatt imot en stafettpinne! Njål Solland, en av eierne bak suksessen Sabi Sushi i Stavanger, inviterte bloggere til pre-opening av sitt nye spisested på Forus 10. november. Han hadde et ønske om å få igang jevnlige bloggtreff, men ville overlate ansvaret for videre virksomhet til andre. Jeg fikk oppfordringen, og takket selvfølgelig ja - forutsatt at målgruppen skulle være matbloggere med oppriktig interesse for god mat og gode råvarer. Og da ble det sånn!

Lekker sushi - den med kiwi var himmelsk!

I går, 30. november, hadde vi første rene matblogger-treff på Sabi Sushi Forus. Arve Serigstad, den mest profesjonelle amatørkokk i mils omkrets, holdt et engasjert foredrag for oss. Han er genuint opptatt av gode råvarer og lokale produsenter, og er evig opptatt av å lære mer om matlaging og teknikker - av de faglærte proffene. Mat er så mye mer enn noe vi "putter i oss" for å bli mette. Mat skal være en fryd for ganen og for øyet. Mat er tradisjon, og viktige verdier som vi ønsker å videreformidle til neste generasjon.

Arve Serigstad er klar for foredrag

Industriprodusert mat som er stemplet med "hjemmelaget" er noe han er særlig opptatt av, og vil til livs. Hvilke signaler gir vi til barna våre dersom de tror at hjemmelaget mat er noe man finner i butikken?

Sashimi; hval med jordbær, hamachi, kveite, og nydelig laks med pasjonsfrukt

Og selvfølgelig spiste vi sushi - nydelig sushi. Njål & co har all grunn til å være stolt av kokkene sine! Og vi fortsatte den gode, uformelle praten med mat som kjernetema. Så herlig inspirerende å være sammen med en flott gjeng som deler lidenskapen og interessen for gode smaker & ekte mat.

Nydelige lakseruller

Gode matvenner ble vi denne kvelden, og vi ser frem til nye, engasjerende matblogger-treff i tiden som kommer. Og jeg sier takk til Njål som lot meg bli innehaver av stafettpinnen!

Meg & Njål på tampen av en vellykket matblogger-kveld

4 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig blog treff, og hyggelig møte.
  Og takk selv som tok imot stafettpinnen, og for at du passer så godt på den.
  Dette blir så bra!
  Og en liten bemerknng, vi er tre eiere i Sabi Sushi, dette har jeg ikke, og kunne jeg ikke, skapt Alene, Arild Ask Bringeland og Roger Joya, er like så viktige, om ikke viktigere..
  Vi alle i Sabi, støtter deg 100 %, og vil hjelpe til der vi kan, for at vi i fremtiden får et engasjert, levende og aktivt matblogger miljø.
  Oppfordrer også andre bloggere i Norge til å gjøre det samme. Hvem vet, kanske ar vi landstreff neste År?

  SvarSlett
 2. Mona's Kjøkkenskriverier2. desember 2011 kl. 08:50

  Så klart Njål, vi må ikke glemme Arild og Roger! Har endret teksten så det ikke kan misforstås.
  Og takk for fin tilbakemelding - nå gleder vi oss til fortsettelsen :-)

  SvarSlett
 3. Herlig engasjement! Bra skrevet

  Mvh
  Børge

  SvarSlett
 4. Mona's Kjøkkenskriverier2. desember 2011 kl. 09:53

  Takk Børge, så hyggelig å høre - you make my day :-)

  SvarSlett