mandag 28. november 2011

Blomkål- og brokkolisuppe

Blomkål- og brokkolisuppe - en miks av to solide suppefavoritter. Spekket med næring, fyldig og god.

Suppen er ekstra god med kyllingbuljong, men kan veldig gjerne lages med grønnsaksbuljong. Med matfløte blir den ekstra fyldig.



Til fire personer trenger du:

1 stor løk
2-3 ss meierismør
1 middels stor blomkål
1 brokkoli
8 dl vann
2 terninger grønnsaksbuljong (eventuelt kyllingbuljong)
5-6 dl helmelk (erstatt eventuelt noe av melken med matfløte)
Salt
Pepper


Skrell og kutt løken, ha den i en romslig kasserolle sammen med meierismør, og stek på middels god varme etpar minutter.

Del blomkålen i mindre buketter imens, tilsett sammen med vann og buljong, og kok opp. La småkoke i 5-6 minutter med lokk.

Mens suppen koker, kuttes brokkoli i mindre buketter. Tilsett og kok i 3-4 minutter til, til både blomkål og brokkoli er lett mør.


Hvis du ønsker å ha hele blomkål- og brokkoli-biter i suppen, plukker du ut så mye som du ønsker av begge deler, og legger i en skål så lenge.

Bruk stavmikser og mos suppen til passe konsistens, og tilsett melk (evt fløte) til passe konsistens. Kok opp under omrøring, smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelle blomkål- og brokkoli-biter til slutt.

Suppen smaker nydelig med litt extra virgin olivenolje ved servering. Server med godt brød & smør til. Vel bekomme!


2 kommentarer:

  1. Takk for kjempe enkel og fin oppskrift :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Monas Kjøkkenskriverier4. mai 2013 kl. 22:07

      Vær så god - hyggelig å høre :-)

      Slett