søndag 27. november 2011

Stekt torsk med safransaus, fennikel, eple og valnøtter

Fennikel og safran passer sammen, eple og valnøtter passer sammen, fennikel og eple passer sammen... Jeg la to og to - og to - sammen, og vips så var idéen bak tilbehøret klar.

Torsken kan gjerne bakes i stekeovnen i ildfast form også. Da smører du formen med smør eller olje, og steker på 180 grader i ca 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene, til fisken er gjennomstekt.

Jeg serverte retten med ris - det passet veldig godt, spesielt med tanke på sausen. Fersk pasta vil også passe bra.Til fire personer trenger du: 

50 gr meierismør
En fingerklype safran
3-4 ss hvetemel
6 dl melk
Salt
Pepper

1 middels stor fennikel
1 dl grovhakkede valnøtter
1 eple
Meierismør til steking

800 gr torskefilet
Meierismør til steking
Salt
Pepper

Start med sausen - den gis et oppkok rett før servering, og dessuten får safranen godgjort seg skikkelig når sausen får stå litt.

Smelt smør i en tykkbunnet kasserolle på middels varme, knus safran mellom fingrene og tilsett. Tilsett hvetemel, rør godt med visp til alt melet har løst seg opp, og la det surre et minutts tid under omrøring. Tilsett så melk, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper, og sett til side så lenge.

Sett på risen, og kok etter anvisning på pakken. (Hvis du heller har fersk pasta til, kan du vente litt med tilberedningen siden koketiden er kortere enn for ris).

(Hvis du velger å steke torskefiletene i smurt ildfast form, gjør du dette nå. Krydre filetene med salt og pepper før du setter formen i ovnen.)

Kutt fennikel i terninger, grovhakk valnøttkjerner om dette ikke er gjort fra før, og skrell og kutt eplet i terninger. Stek i meierismør i en kasserolle på middels god varme i ca 8-10 minutter til fennikelen er blitt litt "blank", rør jevnlig.

Imens tørkes torskefiletene med husholdningspapir, krydres med salt og pepper, og stekes i meierismør på middels god varme noen få minutter. Snu filetene, og stek videre til de er gjennomstekte.

Kok opp sausen et minutts tid før servering.

Server torskefiletene med fennikel-blandingen, safransaus og ris (eventuelt pasta). Vel bekomme!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar