Aspargessuppe er veldig godt i seg selv - og den blir enda bedre om man tilsetter godsaker som sjømat, sprøstekt spekeskinke eller kylling.
Her har jeg valgt å tilsette marinerte reker, en herlig kombinasjon med asparges!
4 ss saft fra sitron
2 ss finhakket gressløk
1 stor løk
4 fedd hvitløk
2 ss olje til steking
1 bunt asparges
6 dl vann
4 ss maisenna
1 terning kyllingbuljong
6 dl helmelk
Salt
Pepper
Skrell rekene og ha dem i en skål, hell over olivenolje, sitronsaft og finhakket gressløk, og bland sammen. La rekene stå og godgjøre seg i marinaden mens du lager suppen, vend gjerne rekene av og til.
Hakk løk og hvitløk. Knekk av den harde nederste delen av aspargesene, kutt av ca 5-6 cm av toppene og legg dem til side, og kutt resten av aspargesen i biter.
Ha først løk, hvitløk og olje i en kasserolle, og stek på middels varme etpar minutter, rør av og til. Tilsett så aspargesbitene, og stek videre 4-5 minutter, rør av og til.
Kok opp en liten kasserolle med vann imens, ha aspargestoppene i det kokende vannet et minutts tid. Sil av og dekk til.
Rør ut maisenna i vann, tilsett dette sammen med buljongterning og melk, og kok opp under omrøring. La småkoke etpar minutter under videre omrøring.
Ta kasserollen til side, kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Gi gjerne suppen et nytt oppkok om ønskelig.
Fordel aspargestopper og marinerte reker inkludert marinaden i suppeskåler, og hell aspargessuppen over.
Server suppen med godt brød og smør. Vel bekomme!
Her har jeg valgt å tilsette marinerte reker, en herlig kombinasjon med asparges!
Til fire personer trenger du:
600 gram reker med skall
4 ss extra virgin olivenolje4 ss saft fra sitron
2 ss finhakket gressløk
1 stor løk
4 fedd hvitløk
2 ss olje til steking
1 bunt asparges
6 dl vann
4 ss maisenna
1 terning kyllingbuljong
6 dl helmelk
Salt
Pepper
Skrell rekene og ha dem i en skål, hell over olivenolje, sitronsaft og finhakket gressløk, og bland sammen. La rekene stå og godgjøre seg i marinaden mens du lager suppen, vend gjerne rekene av og til.
Hakk løk og hvitløk. Knekk av den harde nederste delen av aspargesene, kutt av ca 5-6 cm av toppene og legg dem til side, og kutt resten av aspargesen i biter.
Ha først løk, hvitløk og olje i en kasserolle, og stek på middels varme etpar minutter, rør av og til. Tilsett så aspargesbitene, og stek videre 4-5 minutter, rør av og til.
Kok opp en liten kasserolle med vann imens, ha aspargestoppene i det kokende vannet et minutts tid. Sil av og dekk til.
Rør ut maisenna i vann, tilsett dette sammen med buljongterning og melk, og kok opp under omrøring. La småkoke etpar minutter under videre omrøring.
Ta kasserollen til side, kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Gi gjerne suppen et nytt oppkok om ønskelig.
Fordel aspargestopper og marinerte reker inkludert marinaden i suppeskåler, og hell aspargessuppen over.
Server suppen med godt brød og smør. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar