Tirsdager er det fisk på menyen her i huset. Fisk i form er veldig enkelt, og kan varieres i det uendelige. Her har jeg brukt gode smaker som minner om Italia - tomater, hvitløk, god olivenolje, basilikum, parmesan og pinjekjerner. Skikkelig godt ble det!
Oppskriften er lett å tilpasse hvis du skal lage middag til mange, og kan da lages i langpanne.
Til to personer trenger du:
400 gr torskefilet
Salt
Pepper
2-3 tomater
5 ss extra virgin olivenolje
3 fedd hvitløk
1 ts tørket basilikum
5-10 gr parmesan
2 ss pinjekjerner
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha torskefiletene i en ildfast form, ha på salt og pepper etter smak. Hakk tomater, og fordel over filetene.
Knus hvitløk i hvitløkspresse, ha denne sammen med 1 ss av olivenoljen i en liten kasserolle, og fres blandingen i 1-2 minutter på middels varme under omrøring. Tilsett basilikum og resten av olivenoljen, og fordel deretter blandingen over fiskefiletene og tomatene.
Dryss over nyrevet parmesan, og deretter pinjekjerner.
Sett formen i stekeovnen i ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt og pinjekjernene har fått litt gylden farge.
Serveres med en god hjemmelaget potetmos. Vel bekomme!
Oppskriften er lett å tilpasse hvis du skal lage middag til mange, og kan da lages i langpanne.
Til to personer trenger du:
400 gr torskefilet
Salt
Pepper
2-3 tomater
5 ss extra virgin olivenolje
3 fedd hvitløk
1 ts tørket basilikum
5-10 gr parmesan
2 ss pinjekjerner
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha torskefiletene i en ildfast form, ha på salt og pepper etter smak. Hakk tomater, og fordel over filetene.
Knus hvitløk i hvitløkspresse, ha denne sammen med 1 ss av olivenoljen i en liten kasserolle, og fres blandingen i 1-2 minutter på middels varme under omrøring. Tilsett basilikum og resten av olivenoljen, og fordel deretter blandingen over fiskefiletene og tomatene.
Dryss over nyrevet parmesan, og deretter pinjekjerner.
Sett formen i stekeovnen i ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt og pinjekjernene har fått litt gylden farge.
Serveres med en god hjemmelaget potetmos. Vel bekomme!
Lettlaget, god og enkel fiskemiddag. Vi laget en mos med poteter, kålrot, gressløk og kruspersille. Takk for oppskriften, Mona. Hilsen oss 4 i Bjørkebakken.
SvarSlettSå bra at dere likte den! Oppskriften ble laget på impuls (som de fleste andre), men vi også syntes den ble bra. Mat trenger ikke være avansert for å smake godt, heldigvis :-)
SvarSlett