tirsdag 18. oktober 2011

Torskeform a la Italia med tomater & goodies

Tirsdager er det fisk på menyen her i huset. Fisk i form er veldig enkelt, og kan varieres i det uendelige. Her har jeg brukt gode smaker som minner om Italia - tomater, hvitløk, god olivenolje, basilikum, parmesan og pinjekjerner. Skikkelig godt ble det!

Oppskriften er lett å tilpasse hvis du skal lage middag til mange, og kan da lages i langpanne.



Til to personer trenger du:

400 gr torskefilet
Salt
Pepper
2-3 tomater
5 ss extra virgin olivenolje
3 fedd hvitløk
1 ts tørket basilikum
5-10 gr parmesan
2 ss pinjekjerner

Sett stekeovnen på 200 grader.


Ha torskefiletene i en ildfast form, ha på salt og pepper etter smak. Hakk tomater, og fordel over filetene.


Knus hvitløk i hvitløkspresse, ha denne sammen med 1 ss av olivenoljen i en liten kasserolle, og fres blandingen i 1-2 minutter på middels varme under omrøring. Tilsett basilikum og resten av olivenoljen, og fordel deretter blandingen over fiskefiletene og tomatene.


Dryss over nyrevet parmesan, og deretter pinjekjerner.

Sett formen i stekeovnen i ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt og pinjekjernene har fått litt gylden farge.

Serveres med en god hjemmelaget potetmos. Vel bekomme!




2 kommentarer:

  1. Lettlaget, god og enkel fiskemiddag. Vi laget en mos med poteter, kålrot, gressløk og kruspersille. Takk for oppskriften, Mona. Hilsen oss 4 i Bjørkebakken.

    SvarSlett
  2. Mona's Kjøkkenskriverier21. oktober 2011 kl. 16:27

    Så bra at dere likte den! Oppskriften ble laget på impuls (som de fleste andre), men vi også syntes den ble bra. Mat trenger ikke være avansert for å smake godt, heldigvis :-)

    SvarSlett