Denne gryten lager jeg gjerne når jeg vil ha noe enkelt & godt med thai-smaker. Grønnsakene kan fint varieres etter hva man har i hus, for eksempel er gulrot, vannkastanjer, bambusskudd og minimais gode alternativer. Usaltede cashew-nøtter smaker også godt i denne gryten.
Du er ikke nødt til å bruke frisk koriander i, men jeg synes det er prikken over i'en.
Til 3-4 personer trenger du:
2 ss nøytral olje til steking
1 løk
1 middels chili uten frø
1-2 cm frisk ingefær
1 kinesisk hvitløk (evt 4 fedd vanlig hvitløk)
500 gr kyllingfilet
200 gr brokkoli
1 liten boks mais
1 boks kokosmelk
1 boks hermetiske tomater
1-2 ts rød karripasta (evt grønn)
1 ss thai fiskesaus
1 ss østerssaus
1/2 lime
En god neve frisk koriander
(Salt, pepper)
Kutt løken i litt grove terninger, hakk chili, og finhakk ingefær og hvitløk. Ha dette i en romslig kasserolle sammen med olje, og stek på middels varme til løken begynner å bli blank. Rør av og til.
Imens kuttes kyllingfileten og brokkoli i passe biter, og tilsettes i kasserollen sammen med mais, kokosmelk og hermetiske tomater. Tilsett karripasta, fiskesaus, østerssaus og saften av lime, bland godt og la koke noen minutter til kyllingfileten er gjennomkokt.
Tilsett til slutt grovhakket koriander, og bland sammen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Serveres med ris eller nudler. Vel bekomme!
Du er ikke nødt til å bruke frisk koriander i, men jeg synes det er prikken over i'en.
Til 3-4 personer trenger du:
2 ss nøytral olje til steking
1 løk
1 middels chili uten frø
1-2 cm frisk ingefær
1 kinesisk hvitløk (evt 4 fedd vanlig hvitløk)
500 gr kyllingfilet
200 gr brokkoli
1 liten boks mais
1 boks kokosmelk
1 boks hermetiske tomater
1-2 ts rød karripasta (evt grønn)
1 ss thai fiskesaus
1 ss østerssaus
1/2 lime
En god neve frisk koriander
(Salt, pepper)
Kutt løken i litt grove terninger, hakk chili, og finhakk ingefær og hvitløk. Ha dette i en romslig kasserolle sammen med olje, og stek på middels varme til løken begynner å bli blank. Rør av og til.
Imens kuttes kyllingfileten og brokkoli i passe biter, og tilsettes i kasserollen sammen med mais, kokosmelk og hermetiske tomater. Tilsett karripasta, fiskesaus, østerssaus og saften av lime, bland godt og la koke noen minutter til kyllingfileten er gjennomkokt.
Tilsett til slutt grovhakket koriander, og bland sammen. Smak eventuelt til med salt og pepper.
Serveres med ris eller nudler. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar