søndag 17. juli 2011

Urtebakt torsk med sellerirotpuré & smørstekte asparges

Med et stykke flott torskefilet for hånden, og gode urter i hagen, endte jeg opp med å lage urtebakt torsk i dag.

Av urtene valgte jeg å bruke sitrontimian, som er virkelig god på smak. Nå er den gjerne ikke så vanlig i matvarebutikker, men vanlig timian går selvfølgelig helt fint å bruke i stedet, eventuelt andre friske urter som persille, estragon eller koriander. Jeg lagde en slags urtepesto som jeg la oppå fisken.

Begynn med sellerirotpuréen siden den tar lengst tid å lage. Jeg brukte en potet sammen med selleriroten, for å mildne den markante sellerirotsmaken. Puréeen kan fint varmes opp igjen på svak varme mens torsken baker i ovnen.

Jeg valgte å servere smørstekte asparges til, men smørstekte gulrøtter vil også være et godt tilbehør.

Oppskriften her er til 2 personer.Sellerirotpuré:
1/2 sellerirot
1 middels potet
2 ss meierismør
dampvann til å spe med
salt

Sellerirot og potet skrelles og kuttes i biter, og dampes til de er godt møre (jo tynnere biter du kutter, jo kortere blir koketiden). Ha i meierismør, og mos til en glatt puré med stavmikser (evt i food processor). Spe med dampvannet til passe konsistens, og smak til med salt.


Urtebakt torsk:
3-400 gr torskefilet
1/2 dl extra virgin olivenolje
1 ss sitronsaft
En god neve sitrontimian (evt vanlig timian eller andre friske urter)
50 gr pinjekjerner
salt, pepper
parmesan

Olivenolje, sitronsaft, sitrontimian og pinjekjerner kjøres i food processor eller med stavmikser til en noenlunde jevn pesto. Smak til med salt og pepper.


Del torskefileten i passe porsjonsstykker, ha litt olivenolje i en ildfast form, og legg i torskefiletene. Fordel urteblandingen oppå hvert fiskestykke, og riv en passe mengde parmesan oppå til slutt.


Bakes i stekeovnen på 150 grader i ca 15 minutter. Om du vil ha litt farge på parmesanen, kan du øke temperaturen på slutten av steketiden, evt bruke grillelement (obs! følg i så fall nøye med, det kan fort bli svidd!)


Smørstekte asparges:
8 asparges
meierismør

Kutt av de "harde" endene på aspargesen. Når det gjenstår et par minutter av steketiden for torsken, freser du opp litt meierismør på middels varme, og lar aspargesene steke et par minutter.

Server urtebakt torsk med sellerirotpuré og smørstekte asparges. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar