Suksessterte er en god klassiker, med sin smørgule krem. Men den kan fint lages med sjokoladeglasur i stedet - det passer veldig godt til mandelbunnen.
Jeg har laget en litt sunnere bunn, med redusert melismengde, samt at halvparten av melisen er erstattet med Sukrin-melis. Glasuren er også laget relativt sunn, ved bruk av mørk kokesjokolade (70%) samt at jeg har brukt kokosmelk istedet for fløte.
Mandelbunn:
200 g mandler (evt hasselnøtter)
4 eggehviter
50 gr melis
50 gr Sukrin-melis
Mal mandler i en food processor. Pisk først eggehvitene til de blir hvite, og tilsett deretter melis og Sukrin-melis, og fortsett å piske noen sekunder til det blir stivt. Vend deretter de malte mandlene forsiktig inn med en sleiv eller slikkepott.
Hell røren i en smurt rund form (ca 26 cm). Stek bunnen på nederste rille på 160 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøl.
Sjokolade- og kokoskrem
100 gr mørk, god kokesjokolade (helst 70%)
2 dl kokosmelk
Smelt sjokoladen i vannbad, og tilsett deretter kokosmelken. Bland sammen til en glatt glasur. Smøres på avkjølt kake.
Serveres alene, med frisk frukt eller med en god vaniljeiskrem til. Vel bekomme!
Jeg har laget en litt sunnere bunn, med redusert melismengde, samt at halvparten av melisen er erstattet med Sukrin-melis. Glasuren er også laget relativt sunn, ved bruk av mørk kokesjokolade (70%) samt at jeg har brukt kokosmelk istedet for fløte.
Mandelbunn:
200 g mandler (evt hasselnøtter)
4 eggehviter
50 gr melis
50 gr Sukrin-melis
Mal mandler i en food processor. Pisk først eggehvitene til de blir hvite, og tilsett deretter melis og Sukrin-melis, og fortsett å piske noen sekunder til det blir stivt. Vend deretter de malte mandlene forsiktig inn med en sleiv eller slikkepott.
Hell røren i en smurt rund form (ca 26 cm). Stek bunnen på nederste rille på 160 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøl.
Sjokolade- og kokoskrem
100 gr mørk, god kokesjokolade (helst 70%)
2 dl kokosmelk
Smelt sjokoladen i vannbad, og tilsett deretter kokosmelken. Bland sammen til en glatt glasur. Smøres på avkjølt kake.
Serveres alene, med frisk frukt eller med en god vaniljeiskrem til. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar