lørdag 16. juli 2011

Sjokolade-suksessterte

Suksessterte er en god klassiker, med sin smørgule krem. Men den kan fint lages med sjokoladeglasur i stedet - det passer veldig godt til mandelbunnen.

Jeg har laget en litt sunnere bunn, med redusert melismengde, samt at halvparten av melisen er erstattet med Sukrin-melis. Glasuren er også laget relativt sunn, ved bruk av mørk kokesjokolade (70%) samt at jeg har brukt kokosmelk istedet for fløte.



Mandelbunn:
200 g mandler (evt hasselnøtter)
4 eggehviter
50 gr melis
50 gr Sukrin-melis

Mal mandler i en food processor. Pisk først eggehvitene til de blir hvite, og tilsett deretter melis og Sukrin-melis, og fortsett å piske noen sekunder til det blir stivt. Vend deretter de malte mandlene forsiktig inn med en sleiv eller slikkepott.

Hell røren i en smurt rund form (ca 26 cm). Stek bunnen på nederste rille på 160 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøl.


Sjokolade- og kokoskrem
100 gr mørk, god kokesjokolade (helst 70%)
2 dl kokosmelk

Smelt sjokoladen i vannbad, og tilsett deretter kokosmelken. Bland sammen til en glatt glasur. Smøres på avkjølt kake.

Serveres alene, med frisk frukt eller med en god vaniljeiskrem til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar