lørdag 28. mai 2011

Tartarsaus - ypperlig til fisk!

Tartarsaus er ypperlig tilbehør til all slags fisk, og et "must" til fish'n chips! Enkelt og raskt å lage. Strengt tatt er majones basisen, og den lager du først.

Jeg har brukt raffinert rapsolje, fordi den er nøytral på smak. Alternativt kan du bruke solsikkeolje.



Du trenger følgende:
4 eggeplommer
2 ss hvitvinseddik
2 ts sennep (gjerne Dijon)
1,5 ts salt
Nøytral olje til passe konsistens

2-3 ss hakket gressløk
2-3 ss hakket persille
2 ss hakket syltet agurk
4 ss sitronsaft
(Pepper)

Ha eggeplommer, hvitvinseddik, sennep og salt i en food processor (evt blender), og kjør blandingen sammen til den får en lysere gulfarge. Fortsett å kjøre food processoren på lav hastighet, og tilsett så rapsolje i en tynn stråle. Hastigheten stilles gradvis opp, mens du fortsetter å tilsette rapsolje til blandingen tykner til en passe fast konsisens.

Tilsett så gressløk, persille, syltet agurk og sitronsaft, og kjør dette sammen, smak gjerne til underveis, og eventuelt med pepper til slutt.

Sett kaldt i minst en time før den skal serveres. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar