mandag 23. mai 2011

Pasta med kremet safrankylling

Safran passer veldig godt til kylling! Her har jeg valgt å lage en safran- og hvitløksmarinade som kyllingen har fått godgjøre seg i først. Deretter har jeg laget en kremet saus med basis i marinaden, uten for mange andre ingredienser, for å få frem mest mulig av den nydelige safransmaken. Jeg foretrekker rosépepper i denne retten, den er mer delikat i smaken enn sort pepper.Du trenger til to personer:

400 gr kyllingfilet

1 dl olivenolje
1/2 lime
3 fedd hvitløk
En fingerklype safran

2 gulrøtter
1 løk
2 vårløk
3 dl matfløte
Salt
Rosépepper

Pasta etter ønske, gjerne spaghetti eller tagliatelle


Kutt kyllingfileten i terninger. Bland sammen olivenolje, saften av lime, knust hvitløk og safran (knuses med fingrene). Ha kyllingen i marinaden og bland godt, la det stå og godgjøre seg en halvtimes tid.

Kok opp vann til pasta, slik at den kan koke mens du lager selve kyllingen. Avpass koketiden slik at pastaen blir ferdig noenlunde likt med kyllingen.


Hakk løk, kutt gulrot i terninger og finhakk vårløk.

Stek løken sammen med kyllingen og marinaden i stekepanne på middels varme til kyllingen akkurat blir gjennomstekt (kan lett bli tørr om den stekes for lenge), ha kyllingen og løken over i en kasserolle. Gulrot stekes i stekepannen på god varme til den brunes lett (bruk litt mer olje om nødvendig), ha over i kasserollen. Vårløk has i sammen med de andre ingrediensene.

Tilsett fløten og kok opp, rør godt sammen og la småkoke etpar minutter så smakene får godgjort seg litt. Smak til med salt og rosépepper.

Server den kremede safrankyllingen med pasta til - vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar