søndag 10. april 2011

Risotto med filetbacon, østerssopp og pinjekjerner

Dette er en risottorett med mange gode smaker sammen. Bacon, østerssopp, trøffelolje, ristede pinjekjerner, frisk timian... Du må nesten kjenne etter alle smakene mens du spiser!

Jeg har brukt hvit trøffelolje, den er kraftigere på smak enn den svarte, men begge er like fine å bruke. Trøffelolje koster litt for ei lita flaske, men du bruker kun små mengder om gangen, så den varer lenge - virkelig verdt pengene! Jeg kjøpte den på min lokale Meny-butikk.

Bruk aller helst "hel" parmesan som du river selv - den har mye bedre smak enn ferdigrevet parmesan.Du trenger følgende til to personer:

2 ss pinjekjerner
200 gr filetbacon
150 gr østerssopp
1 rødløk
3 fedd hvitløk
Olivenolje til steking
150 gr risottoris
2 ss rødvinseddik
2 ss balsamico
1 ts trøffelolje
5 dl kjøttkraft
8 stilker frisk timian
1 ss meierismør
25 gr parmesan
Pepper

Gjør følgende forberedelser: Filetbacon og østerssopp skjæres i strimler, hver for seg. Rødløk og hvitløk finhakkes. Kjøttkraft kokes opp og holdes varm. Dra av bladene på timianstilkene. Parmesan rives på fint rivjern.


Pinjekjerner ristes i tørr stekepanne på god varme, til de er fint gyldne. Settes til side.

Filetbacon brunes på god varme i litt olivenolje. Settes til side.

Østerssopp stekes i litt olivenolje til den blir blank og får litt farge. Settes til side.


Stek rødløk og hvitløk i olivenolje i en tykkbunnet kasserolle på middels varme, til løken blir blank. Tilsett risottorisen, og deretter rødvinseddik, balsamico og trøffelolje, bland sammen og la det småkoke 1-2 minutter. Tilsett litt av kjøttkraften slik at risen dekkes, la det koke inn, og fortsett å tilsette litt og litt kjøttkraft og la det koke inn for hver gang. Det er viktig at kraften er varm når den tilsettes, slik at kokeprosessen for risen ikke stopper opp.

Tilsett stekt filetbacon, østerssopp og timianblader mot slutten av koketiden. Risen skal koke 20-25 minutter, men prøvesmak flere ganger mot slutten så du er sikker på at risen blir akkurat passe kokt slik du helst vil ha den.

Ta risottoen av kokeplaten, rør inn smør til det smelter og blander seg godt med risen. Tilsett deretter parmesan, og bland godt. Smak til med pepper.

Server risottoen med et dryss ristede pinjekjerner. Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Mona's Kjøkkenskriverier18. august 2011 kl. 19:28

    Jeg lover at den smaker godt - ble veldig fornøyd med den selv :-)

    SvarSlett