torsdag 7. april 2011

Kyllingvinger med stekt quinoa-salatQuinoa blir kalt "moder korn", og er blitt dyrket av inka-indianerne i Andesfjellene i 5000 år. Den regnes som supermat fordi den er så spekket med næringsstoffer. Den har høyt proteininnhold av god kvalitet - den inneholder alle de ni essensielle aminosyrene, noe som er sjeldent i planteverden. Videre er den rik på essensielle fettsyrer og fiber, samt kalsium, fosfor, jern, magnesium, vitamin A, E og B, og er dessuten glutenfri.

Quinoa er botanisk sett en frøplante, og ikke en kornsort. Den har en mild og litt nøtteaktig smak, og er en allsidig råvare. Quinoa-frø kan brukes i supper og gryter, og som erstatning for ris og pasta til middag. Quinoa-mel kan brukes i brød, pannekaker og muffins. Jeg har funnet quinoa på min lokale Meny-butikk.

Jeg hadde lyst til å bruke denne supersunne råvaren til å lage et smakfullt snaddermåltid. Valget falt på sesamstekte kyllingvinger med stekt quinoa-salat. Quinoa ble kokt i god kyllingkraft, smakfulle løk-grønnsaker og paprika ble stekt i panne, før ferdigkokt quinoa ble blandet inn, og det hele ble smaksatt med sesamolje. Mangochutney passer perfekt som tilbehør!


Du trenger til to personer:

Ca 600 gr kyllingvinger
1 ss teriyakisaus
1 ss sesamfrø
Hvitløkspepper

2 dl quinoa
4 dl kyllingkraft
1/2 rød paprika
1 rødløk
3 fedd hvitløk
1 vårløk
1 ss sesamolje

Mangochutney


Dersom kyllingvingene er dypfryste, må de tines før tilberedning.

Quinoa må skylles godt i flere omganger med vann før tilberedning, da det er belagt med et såpestoff som smaker litt bittert. Den kokes i kyllingkraft etter anvisning på pakken, under lokk, ca 15-20 minutter. Settes så til side.


Forvarm stekeovnen til 200 grader. 

Legg kyllingvingene på en stekeplate med bakepapir, pensle med teriyakisaus og dryss på sesamfrø og hvitløkspepper. Stekes i ovnen i ca 25-30 minutter til de har fått en fin brunet stekeskorpe.


Imens kuttes paprika i biter og rødløk hakkes, og stekes sammen på middels god varme i litt nøytral olje. Hakk hvitløk og kutt vårløk i tynne ringer, og tilsett. Stekes til løken er blank, og tilsett quinoa og sesamolje som blandes godt inn. Reduser varmen og la steke sammen noen minutter.

Server kyllingvingene med stekt quinoa-salat og mangochutney. 

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar