fredag 4. mars 2011

Lun kyllingsalat med marinerte borlottibønner

Jeg har oppdaget borlottibønner! Gode italienske bønner med kremete konsistens og en søtlig, nøtteaktig smak. De kan brukes i supper og gryter - her har jeg valgt å bruke dem i en kyllingsalat.


Bønnene krever litt forberedelse; legg dem i vann dagen før du skal tilberede dem. Har lest at de fint kan fryses ned, men jeg har ikke prøvd det selv, så jeg kan ikke stå inne for hvordan kvaliteten blir etter at de har vært fryst. Uansett så kan man jo da lage en stor porsjon når man først er i gang, om man ønsker det.

Borlottibønnene tar lett til seg smak, og egner seg derfor godt for marinering. Jeg har her brukt god olivenolje, hvitløk og frisk timian.

Jeg fant borlottibønner på ICA (merket "I love eco"). Hvis du ikke finner dem der du bor, kan du selvsagt bruke andre bønner. 


Du trenger til 4 personer:

2 dl ukokte borlottibønner (evt 6 dl ferdigkokte)

1 dl extra virgin olivenolje
1/2 kinesisk hvitløk (evt 2-3 fedd)
En god bunt frisk timian
Ca 1/3 pk ruccolasalat (25 gr)
100 gr sukkererter
200 gr fetaost
200 gr cherrytomater

400 gr kyllingfilet
Salt
Pepper
1/2 sitron


Bløtlegging, koking og marinering av borlottibønner:

Skyll bønnene, og legg dem i dobbel mengde vann i 12-24 timer (natten over). Hell så av vannet, og skyll dem på nytt. Du har nå ca 6 dl utvannede bønner.

Bønnene til venstre er ferdig utvannede, mens de til høyre ikke er utvannede...

Ha bønnene i en kasserolle med 1,2 liter lettsaltet vann, bruk ca 1 ts salt til denne vannmengden. Småkokes under lokk til de er møre, ca 30-45 minutter, prøvesmak når det har gått 30 minutter. Når de er kokt møre, lar du bønnene stå i 10 minutter før vannet helles av, da er det mindre sjanse for at bønnene sprekker i skallet.

Hell av vannet, og ha olivenolje over bønnene. Hvitløk presses i hvitløkspresse, og timian finhakkes, og tilsettes. Bland sammen, og la det stå og godgjøre seg mens du lager til resten av salaten.


Selve salaten:

Ruccolasalat skylles godt. Sukkererter deles i passe biter. Fetaost kuttes i terninger dersom den ikke er ferdig kuttet. Cherrytomater deles i to. Ingrediensene blandes lett sammen.

Kyllingfilet skjæres i passe biter, og stekes på middels god varme til den er gjennomstekt og lett brunet. Krydre med salt og pepper, og press sitronsaft over, bland sammen.

Tilsett den nystekte kyllingfileten samt de marinerte borlottibønnene i salaten, og bland godt. Serveres med godt brød til.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar