torsdag 17. februar 2011

Risotto med skogsopp og safran

Risotto smaker nydelig i all sin enkelhet, og fungerer like godt som selvstendig rett såvel som tilbehør til eksempelvis kylling eller sjømat. Her har jeg valgt skogsopp sammen med safran - en herlig kombinasjon!

Fersk parmesan som du river selv smaker klart best i risotto, men ferdig revet parmesan er bedre enn ingen parmesan...

Denne oppskriften er beregnet som en selvstendig rett.


Du trenger til to personer:  

200 gr fersk skogsopp (steinsopp, kantareller, østerssopp etc, evt blanding)
150 gr risottoris
1 stor sjalottløk eller 2-3 små
2 fedd hvitløk
Ca 10-15 safrantråder
Extra virgin olivenolje til steking
1 dl tørr hvitvin
5 dl kyllingkraft
1 ss smør
25 gr parmesan

Gjør følgende forberedelser først: Finhakk sjalottløk, grovhakk hvitløk. Kutt soppen i terninger. Kok opp kyllingkraft og hold den varm.

Stek soppen på god varme i litt olje, til den er fint brunet. Settes til side.


Stek sjalottløk, hvitløk og safran i olivenolje på middels varme i en tykkbunnet kasserolle til løken blir blank. Tilsett risottorisen, og tilsett hvitvin, la det koke inn til risen har absorbert mesteparten av vinen. Tilsett litt av kyllingkraften slik at risen dekkes, la det koke inn, og fortsett å tilsette kyllingkraft gradvis og la det koke inn for hver gang. Det er viktig at kraften er varm når den tilsettes, slik at kokeprosessen for risen ikke stopper opp.


Tilsett den stekte soppen mot slutten av koketiden. Risen skal koke 20-25 minutter, men prøvesmak flere ganger mot slutten så du er sikker på at risen blir akkurat passe kokt slik du helst vil ha den.

Ta risottoen av kokeplaten, rør inn smør til det smelter og blander seg godt med risen. Tilsett deretter parmesan, og bland godt.

Server risottoen med et dryss parmesan. Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Hei, dette ble jo helt supert. Lette etter noe å bruke safran til :)

    Jeg brukte tørket sopp (ca 3 ss, traktkantarell) og hadde det oppi fra start til slutt.

    SvarSlett
  2. Monas Kjøkkenskriverier1. mai 2012 kl. 15:21

    Så hyggelig med god tilbakemelding! Vil tro det smakte godt med traktkantarell i risottoen :-)

    SvarSlett