torsdag 3. februar 2011

Parmesan-panert kylling

Ofte er det en eller to ingredienser som inspirerer meg til å lage en rett. I dag var det parmesan og kyllingfilet. Jeg tenkte litt frem og tilbake på hvordan jeg skulle anvende parmesanen, og fant ut at panering med en kombinasjon av parmesan og brødrasp måtte funke veldig bra til kyllingfilet. Og snaddergodt ble det - skal garantert gjentas!


Til to personer trenger du

2 store kyllingfileter (evt 3 mindre)
1 egg
1 dl brødrasp
1/2 dl revet parmesan
3-4 ss olivenolje til steking
salt
pepper

Brødrasp lager du enkelt selv. Skjær ekstra tynne brødskiver, så tar det kortere tid å lage. Tørk brødskivene på rist i stekeovn på 110 grader i ca 30 minutter, evt til de er helt tørre. Deretter kjøres de i food processor, eventuelt kan de legges i dobbel brødpose og knuses med kjevle, eller knuses i morter. Lag gjerne en større porsjon når du først er i gang, putt i pose og evt frys ned for å holde det ferskt lenger, så har du brødrasp til senere bruk.

Skjær kyllingfiletene i fingertykke biter, ca 5 cm lange. Egg vispes i en skål, og brødrasp og parmesan blandes i en annen skål. Dypp kyllingbitene først i egg så de blir helt dekket, deretter rulles de i parmesanblandingen så de blir helt dekket. Ha i stekepanne med olivenolje på middels god varme, stekes til de er godt brunet og gjennomstekt. Ha på passe mengde salt og pepper.

Jeg serverte kyllingen med potet- og pastinakkmos som passet veldig fint sammen med parmesanen:


Potet- og pastinakkmos

4 middels store poteter
1 pastinakk
2-3 ss smør
Melk til passe konsistens (evt bruker du dampvannet til å spe med)
Pepper
Salt

Skrell pastinakken, potetene kan beholde skallet på dersom det er tynt og fint, da får du en "røff" potetmos som jeg i alle fall er tilhenger av. Pastinakk og poteter kuttes i passe biter, og dampes i rist med litt vann til de er godt møre. Moses sammen med smør, og spes med melk til passe konsistens. Smakes til med salt og pepper.

Ellers passer det selvfølgelig fint med pasta til. Serveres ellers med det du måtte ha av passende grønnsaker. Jeg freste broccoli og sukkererter i stekepanne, bruk helst smør til stekingen, det gir en ekstra god smak som passer godt til retten. Ellers vil det være veldig godt med en mix av grønne asparges frest i litt smør, med cherrytomater og ristede pinjekjerner til, men det hadde jeg ikke for hånden i dag. Det får bli neste gang!

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar