søndag 20. februar 2011

Kveitebiff med asparges, mangosalsa og couscous

Kveite er en skikkelig god fisk, en av mine favoritter. Mangosalsa smaker veldig godt til fisk generelt, og for meg er couscous perfekt tilbehør til både mangosalsa og fisk. Så i dag ble denne ringen sluttet, men jeg ville også ha litt grønnsaker, så jeg serverte smørstekte grønne asparges til.Til fire personer trenger du:

4 kveitebiffer (200-250 gr pr pers)
Salt
Pepper

1 bunt grønne asparges
2-3 ss smør

Mangosalsa:
1 moden mango
1 vårløk
1/2 rød chili
En bunt frisk koriander
Saften av 1/2 lime
2 ss extra virgin olivenolje

Couscous:
1 stor løk
4 fedd hvitløk
4 dl couscous kokes med vann etter anvisning på pakken
En neve frisk koriander
Saften av 1 lime
Extra virgin olivenolje
Salt
PepperStart med mangosalsaen, lag den gjerne noen timer i forveien, så smakene får godgjort seg sammen. Mango kuttes i terninger. Vårløk finkuttes. Chili renses for frø og finkuttes. Koriander hakkes. Bland alle ingrediensene sammen med limesaft og olivenolje. Sett til side, dekk gjerne til med plastfolie.


Ha salt og pepper på kveitebiffene, sett steketermometer inn i den tykkeste delen av fisken, stekes på 180 grader i stekeovnen til kjernetemperaturen er 50-52 grader.

Mens kveitebiffene steker i ovnen, tilbereder du couscous og asparges, sistnevnte tas til slutt siden de har kortest tilberedningstid (ca 4-5 minutter).

Couscous: Kok couscous etter anvisning på pakken, men bruk kun couscous og vann (dvs. hvis couscous'en skal tilsettes smør eller olje, så dropper du dette). Løk og hvitløk finhakkes, vårløk kuttes i 1/2 cm ringer. Stek først løk og hvitløk i litt olivenolje på middels varme til løken blir blank, tilsett deretter vårløk, la steke videre et par minutter. Bland inn den ferdig kokte couscous'en, skru ned varmen litt. Tilsett finhakket koriander, limesaft og 2-3 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.


Asparges: Knekk av den nederste harde delen av aspargesene, og kutt dem i 2-3 cm lange biter. Smelt smør i en kasserolle på middels varme, og stek aspargesene i 4-5 minutter under lokk. Rør av og til.

Server kveitebiff med asparges, mangosalsa og couscous.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar