lørdag 29. januar 2011

Teriyaki-marinert sesamkylling med asiatisk salat og nudler

Kyllinglår smaker nydelig når de har fått godgjøre seg i en deilig teriyaki-marinade, og deretter blir stekt med sesamfrø på. Denne retten ble til for mange år siden, jeg har laget den endel ganger, og har fått masse gode tilbakemeldinger. Den passer like godt å lage til mange som til få, og vil garantert falle i smak om du inviterer gjester! Med en asiatisk-inspirert salat og nudler til får du et smakfullt og sunt måltid.


Du trenger til to personer:

2 kyllinglår naturell
4 ss teriyakisaus
1 cm frisk ingefær
2-3 fedd hvitløk
1/2 chili
2 ss sesamolje
2 ss soyasaus
2 ss olivenolje
2 ss sesamfrø


Start med å lage marinaden. Teriyakisaus, sesamolje, soyasaus og olivenolje blandes. Ingefær og hvitløk rives eller finhakkes, og chili finkuttes, og tilsettes. Legg kyllinglårene i en skål, og dekk dem med marinaden. La dette stå minst en halv time og godgjøre seg.

Ta vare på overskuddsmarinaden til å lage saus, se oppskrift under.


Strø sesamfrø på kyllinglårene, og legg dem i ildfast form eller langpanne. Stekes på 200 grader i 50-55 minutter, hvis du synes de blir for mørke kan du dekke dem til med folie mot slutten av steketiden.


Saus av resterende marinade:

Resterende marinade
2 dl fløte eller melk
1 ss maisenna
1-2 ss soyasaus
Pepper

Rør ut maisenna i fløte eller melk, og tilsett resten av marinaden. Kok opp og la koke etpar minutter. Smak til med soyasaus og pepper.


Asiatisk-inspirert salat:

Grønn salat (bruk den du foretrekker)
100 gr sukkererter
100 gr minimais
1 boks skivede vannkastanjer
1 vårløk
En neve frisk koriander

Salaten skylles og rives i passe biter. Sukkererter deles i to, minimais deles i fire. Hell av vannet på vannkastanjene. Vårløk og koriander finkuttes. Bland alle ingrediensene.


Nudler kokes etter anvisning på pakken, og tilsettes 1 ss sesamolje og 1 ss olivenolje, blandes godt.

Kyllinglår serveres med salat, nudler og saus.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar