fredag 28. januar 2011

Baconsurret svin indrefilet med tabouli-salat

Tabouli-salat passer godt til både kjøtt og fisk, men alle de gode smakene gjør at den smaker nydelig alene også, for eksempel til lunsj. De fleste oppskrifter jeg har sett er med persille og mynte, men jeg synes den blir enda bedre når den får et innslag av frisk koriander i tillegg.

Bulgur er knuste hvetekorn, og er ikke det samme som couscous. Selv om denne salaten fint også kan lages med sistnevnte...

Indrefileten har jeg surret med bacon og soltørket tomat. Bruk soltørket tomat av god kvalitet, som er myk og god i konsistensen.

Start med tabouli-salaten, den kan fint være lun eller avkjølt ved servering.

Oppskriftene er ment for to personer.


Tabouli-salat:

2 dl bulgur
100 gr cherrytomater (eller andre gode tomater)
1 vårløk
1 god neve frisk persille
1 god neve frisk mynte
1 god neve frisk koriander
1 sitron
5 ss extra virgin olivenolje
Salt
Pepper

Bulgur kokes i 10 minutter, bruk dobbelt så mye vann som bulgur. Hell av restvannet, og ha over i en skål. Hakk tomater og tilsett. Finhakk vårløk, persille, mynte og koriander, og tilsett dette sammen med saften av en sitron og olivenolje, bland godt. Smak til med salt og pepper.Baconsurret svin indrefilet:

400 gr svin indrefilet
5 stk soltørkede tomater
7 baconskiver
Pepper

Pepre indrefileten etter smak. Legg baconskivene med langsidene inntil hverandre på en skjærefjøl. Finhakk soltørkede tomater, og fordel dem oppå baconskivene. Legg indrefileten på midten av baconskivene, og surr dem rundt fileten. Bruk hyssing og surr fileten, slik at ikke baconskivene holder seg på plass under stekeprosessen. Brunes i stekepanne på alle sider.


Ha indrefileten over i ildfast form, sett i stekeovn på 125 grader. Bruk steketermometer; fileten er rosa ved 70 graders kjernetemperatur, og gjennomstekt ved 76 grader.

Fjern hyssingen, skjær indrefileten i skiver, og server med tabouli-salat.

Vel bekomme J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar