mandag 17. januar 2011

Squash-pasta med aromasoppsaus

Squash-pasta er et spennende alternativ til vanlig pasta av durumhvete. Anbefales! Jeg har hatt lyst til å prøve squash-pasta en stund, så jeg komponerte denne retten, og den kommer garantert til å lages igjen. Kan også passe fint som forrett i mindre porsjon.

Det er viktig å ikke steke squashen for lenge, for da blir den veldig bløt og kan falle fra hverandre.Til to personer:

2 stk squash (grønne eller gule)
Litt god olivenolje til steking
Ca 250 gr aromasopp
2 sjalottløk
2-3 fedd hvitløk
8-9 cherrytomater
5 stilker frisk timian
Ca 1 dl risfløte (vanlig matfløte kan også brukes)
2 ss ristede pinjekjerner til pynt


Start med soppssausen. Aromasopp kuttes i små terninger og has i stekepanne med olivenolje på medium varme. Sjalottløk og hvitløk finkuttes og tilsettes, la steke noen minutter til løken blir blank og gylden, og aromasoppen har falt litt sammen. Cherrytomater skjæres i båter, og timian "dras" av stilkene, tilsettes. Blandingen has oppi en kasserolle med lokk for å holde på varmen, og settes til side så lenge.

Tilsett eventuelt finkuttede stekte chorizo- eller pepperonipølser i sausen.

Så går du i gang med squash-pastaen. Bruk potetskreller, skrell squashen i lange tynne remser, helt til du begynner å se frøene i kjernen (kjernen tas ikke med, for da henger ikke remsene sammen!). Fortsett å skrelle remser rundt hele squashen.

Hvis du vil kan du først skrelle av det grønne/gule skallet på squashen, før du begynner å lage remser, men jeg har valgt å beholde skallet på, siden det har masse god næring og flott farge. Kjernen kan du også ta vare på - den smaker godt både i rå og stekt tilstand, og kan evt kuttes i terninger og brukes i andre retter.

Når squashen er ferdig remset, varmer du opp kasserollen med soppsausen, tilsetter risfløte/matfløte, og smaker til med salt og pepper. La det småputre under lokk mens du steker squashen.

Varm opp stekepannen med olivenolje til middels god varme. Legg så i squashen, stekes i 2-3 minutter (max 3 minutter!) til den blir litt "glansfull" og passe myk. Vend gjerne squashen et par ganger.

Server squash-pastaen med aromasoppsaus og ristede pinjekjerner oppå, og evt revet parmesan for ekstra "pasta-følelse", og med godt brød og smør til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar