onsdag 12. januar 2011

Mors pæresyltetøy med chili og ingefær

Dette syltetøyet har masse gode smaker, og er deilig tilbehør til både kjøtt og fisk, gode oster og til vaniljeis! Det passer selvfølgelig på godt brød også. Dessuten er det fint å gi bort i gave på pene glass. Oppskriften rekker til 2 syltetøyglass (à 0,5 liter). Om du vil lage mer så er det bare å doble oppskriften.


Du trenger:
1 kg pærer (ca fem stk)
1 sitron, saft og skall
1/2 rød chili uten frø
1/2 dl vann (litt mindre hvis pærene er godt modne/saftige)
1/2 pk anisfrø (evt 2 ts anisfrø i pulverform)
10-15 gr frisk ingefær
1,5-2 dl økologisk rørsukker
2 ts Certo fruktpektin


Vask pærene godt, fjern stilker og kjerner, og kutt i små terninger, has i kasserolle. Vask sitronen godt, skrell den med potetskreller, da unngår du å få med deg det hvite som kan være beskt på smak, skjær skallet i tynne strimler på tvers, og tilsett. Ha i saft og fruktkjøtt fra sitronen, anisfrø, revet/finhakket ingefær, chili kuttet i tynne strimler, og vann. Kok opp, la koke i 15-20 min, rør av og til. Tilsett sukker, og kok videre i 10-15 min. Tilsett fruktpektin og la fosskoke i 1 minutt, og avkjøl.

Ha på rene, kokte syltetøyglass, husk å tørke av kantene på glassene. Oppbevares i kjøleskap, og er holdbare i flere uker.

3 kommentarer:

 1. Hei! Kan disse fryses?

  SvarSlett
  Svar
  1. Monas Kjøkkenskriverier13. oktober 2013 kl. 21:14

   Hei, ja det kan fryses, som med andre syltetøy. Husk i så fall å ikke fylle glassene helt fulle, da syltetøyet vil utvide seg litt ved nedfrysing. Merk også at syltetøyet kan bli litt mer "rennende" etter frysing. Eventuelt går det an å bruke litt frysepulver i syltetøyet, men dette har jeg ikke prøvd selv, så jeg har dessverre ingen erfaring å dele i så måte. Lykke til, og jeg hører gjerne ifra deg igjen :-)

   Slett
 2. Strålende resultat! Gikk dog for 1/2 liter og ikke 1/2 dl vann som det står i oppskrifta :)

  SvarSlett