torsdag 30. mars 2017

Baba ganoush - aubergindippBaba ganoush er en vidunderlig god aubergindipp som du kan få servert mange steder i det østlige Middelhavet og deler av Midtøsten. Noen av ingrediensene er de samme som i hummus - begge inneholder tahinipasta (sesampasta), olivenolje, hvitløk og sitron. Men hovedingrediensen i baba ganoush er bakt aubergin, som gir en herlig myk og kremet dipp, og forøvrig er den smaksatt med spisskummen og frisk persille. 

Bruk baba ganoush som en hvilken som helst annen dipp, gjerne servert med kuttede grønnsaker, eller ha den på godt brød. Én ting vi har funnet ut her i huset, er at baba ganoush og modnet spekeskinke er en fabelaktig kombinasjon!

Du kan gjøre som meg - kjøre dippen sammen med stavmikser. Eller du kan bruke food processor, det er særlig hensiktsmessig hvis du dobler/øker oppskriften.


Du trenger følgende:

1 stor aubergin
1/2 sitron, saften
3 ss extra virgin olivenolje
2-3 ss tahini
1 fedd hvitløk, knust
2/3 ts himalayasalt + litt ekstra til auberginene
1/4 ts spisskummen

En håndfull frisk persille

Auberginen kuttes i skiver (1-1,5 cm tykke), legges på et stekebrett, og sprinkles med litt salt. La det få stå i 15-20 minutter, til vannet har trukket litt ut på overflaten av auberginskivene. Tørk så av dette vannet og saltet med kjøkkenpapir.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Sett stekeplaten med auberginskiver i ovnen, og bak ca 25 minutter, til de er gyldne på overflaten og myke inni. La dem avkjøles litt på stekeplaten.

Bruk stavmikser eller food processor:
Kjør sammen ovnsbakt aubergin, saften av sitron, extra virgin olivenolje, tahinipasta, knust hvitløk, himalayasalt og spisskummen. Bruker du stavmikser, så bruk den høye smale beholderen som hører til. Smak eventuelt til med mer tahini, salt og/eller spisskummen hvis ønskelig.

Finhakk persille, og bland inn, dryss gjerne litt på toppen også.

Serveres som dipp eller pålegg på godt brød.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar