mandag 6. juli 2015

Sjokolademuffins med deilig sjokoladesmørkremSjokolademuffins med en skikkelig god sjokoladekrem er bankers til enhver barnebursdag! Men disse vil nok falle i smak hos både små og store kakeglade sjeler. Noen vil nok kalle dette for cupcakes, vel, da sier jeg pass… Dette er muffins godt nok for meg - laget i muffinsformer!

Jeg har tatt utgangspunkt i en standard sjokoladekakeoppskrift, og pyntet med en deilig sjokoladesmørkrem, med rosa hjertestrøssel til pynt. Glasuren kan lages på forhånd og oppbevares etpar dager i kjøleskap med tett lokk, men den bør tas ut av kjøleskapet en stund før den skal has på muffinsene, siden den blir ganske fast når den er kald. Men den bør heller ikke bli for temperert, da blir den veldig myk på grunn av smøret i kremen.

Tips: Jeg tok på glasuren ved hjelp av sprøytepose med tipp. Det kan være lurt å ikke fylle for mye krem i sprøyteposen om gangen, da rekker ikke kremen bli så temperert og myk av varmen fra hendene.


Du trenger følgende til ca 16 muffins:

3 egg
175 gr sukker
150 gr smør
1,5 dl helmelk
250 gr hvetemel
40 gr kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Glasur & pynt:
Sjokoladesmørkrem
Strøssel etter ønske

Pisk egg og sukker til eggedosis i 10-15 minutter, da blir den god og luftig.

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Smelt smør på moderat varme, og tilsett melk når alt smøret er smeltet.
Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker.

Mens eggedosisen piskes på lav hastighet, tilsettes det smeltede smøret med melk i en tynn stråle, til alt er blandet helt sammen.

Stopp kjøkkenmaskinen, sikt i melblandingen, og pisk på lav hastighet igjen til en jevn kakerøre.

Muffinsformer fylles omtrent 2/3 fulle med kakerøre. Stekes i ca 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på formene, til de er gjennomstekte. Test med en kakepinne eller en fyrstikk, muffinsene er ferdige når det ikke henger noe kakerøre igjen på pinnen/fyrstikken.

Ha glasur og strøssel på avkjølte muffinser.

Kan oppbevares i kjøleskap, men tas gjerne ut en halvtimes tid før servering. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar