søndag 7. juni 2015

Frokostvafler med havre (lunsjvafler)I dag ble det vafler til søndagsfrokosten!

Vi satt i morgentimene og så på tegnefilm med de små, og i tegnefilmen var det noen som laget vafler... Jeg fikk et innfall om å lage frokostvafler, og da eldstebarnet på snart fem lurte på om vi kunne ha vafler til frokost, ja så var jo saken opplagt. Så joda, man kan bli inspirert til matlaging av tegnefilmer også!

Denne gangen ble det rett og slett havrevafler - de skal jo helst være litt sunne når de serveres til et hovedmåltid, samtidig som de er gode å spise. Jeg endte opp med å ha mer havregryn enn hvetemel i røren, så de ble ganske så mettende også. Havregrynene vil du knapt merke når vaflene er ferdig stekt, de blir bare en anelse mer kompakte enn "vanlige" vafler.

La røren stå og svelle en god stund på grunn av havregrynene, bortimot en halvtime. Og bland røren sammen for hver gang du skal ha en ny øse i vaffeljernet.

Vaflene kan selvsagt serveres til kaffekosen, med syltetøy eller brunost. Men de altså supre til både frokost og lunsj, samt i matboksen på tur, som alternativ til brød og med "vanlig" pålegg på. 


Du trenger følgende til ca 12 vafler:

50 gr smør
4 store egg
40 gr sukker
2 ts vaniljesukker
1 liter helmelk
250 gr havregryn
200 gr siktet hvetemel

Smelt smøret på moderat varme.

Visp godt sammen egg og sukker i en romslig bolle. Tilsett helmelk, havregryn og hvetemel, og bland godt sammen til alt melet er oppløst. Tilsett smøret gradvis mens du rører godt sammen.

La røren stå og svelle i 25-30 minutter.

Varm opp vaffeljernet. Rør sammen vaffelrøren for hver gang du skal lage en ny vaffel, på grunn av havregrynene. Ha en øse i vaffeljernet, nok til at røren flyter nesten ut til kanten etter at du har "jevnet" røren litt ut med undersiden av øsen (bruker du for mye røre kan den renne utover kantene når lokket legges ned).

Server havrevaflene som du pleier, med syltetøy eller brunost, eller med annet pålegg som kokt skinke, smøreost eller hvitost.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar