torsdag 12. juni 2014

Kokossorbet - kokosiskrem


Kokossorbet med et dryss kokosflak… Nam, dette er godt!

Sommersesongens første ladning med iskrem er herved laget! Strengt tatt er dette en sorbet, siden det er brukt vann/sukkerlake i oppskriften. Men fyldig og god er den uansett, og oppskriften er utrolig enkel med kun tre ingredienser.

Kokossorbet eller kokosiskrem har lenge stått på gjøremålslisten min - jeg elsker det meste som inneholder kokos! Jeg tok utgangspunkt i Eyvind Hellstrøms oppskrift på kokossorbet fra boken "Iskremfabrikken", men har erfart tidligere at han må være svært glad i det søte… Så jeg brukte faktisk i underkant av halvparten så mye sukker, samt litt mindre vann. Oppskriften under er økt med 50% i forhold til i boken.

Bruk for all del en god kokosmelk! Min favoritt (som jeg har nevnt noen ganger før) er Santa Maria sin økologiske. Den er så silkemyk i konsistensen, og det fortjener jo en god sorbet, ikke sant??


Du trenger følgende til 4-6 personer:

2,5 dl kaldt vann
150 gr rørsukker
6 dl god kokosmelk (1,5 boks)

Alternativt en litt større porsjon om du har stor nok iskremmaskin (gir ca 1,2 liter):

3 dl kaldt vann
200 gr rørsukker
2 bokser god kokosmelk (8 dl)

Ha vann og rørsukker i en kasserolle, og varm opp under omrøring til sukkeret har løst seg opp i vannet. Tilsett kokosmelken, rør med visp til den har løst seg helt opp, og trekk til side. Bruk eventuelt stavmikser eller blender for å få en helt jevn og fin masse.

Avkjøl i kjøleskap til røren er helt KALD.

Hell røren i iskremmaskin, følg instruksjonene for din maskin. Kokosiskremen bør gjerne settes i fryseren i 2-4 timer før den får riktig konsistens.

Har du ikke iskremmaskin, kan du sette røren i fryseren, men da må du røre jevnlig til sorbeten/iskremen er tilstrekkelig fryst, så den ikke danner harde iskrystaller (ca hvert 20. minutt i noen timer, du merker når konsistensen begynner å bli litt "fast" og ikke klarer å røre mer). 

Sorbeten smaker aller best når den er nylaget, men kan oppbevares i fryser noen uker. Ta den opp ca en halvtime før servering.

Dryss gjerne litt revet kokos eller sjokolade over. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar