Kokossorbet med et dryss kokosflak… Nam, dette er godt!
Sommersesongens første ladning med iskrem er herved laget! Strengt tatt er dette en sorbet, siden det er brukt vann/sukkerlake i oppskriften. Men fyldig og god er den uansett, og oppskriften er utrolig enkel med kun tre ingredienser.
Kokossorbet eller kokosiskrem har lenge stått på gjøremålslisten min - jeg elsker det meste som inneholder kokos! Jeg tok utgangspunkt i Eyvind Hellstrøms oppskrift på kokossorbet fra boken "Iskremfabrikken", men har erfart tidligere at han må være svært glad i det søte… Så jeg brukte faktisk i underkant av halvparten så mye sukker, samt litt mindre vann. Oppskriften under er økt med 50% i forhold til i boken.
Bruk for all del en god kokosmelk! Min favoritt (som jeg har nevnt noen ganger før) er Santa Maria sin økologiske. Den er så silkemyk i konsistensen, og det fortjener jo en god sorbet, ikke sant??
Bruk for all del en god kokosmelk! Min favoritt (som jeg har nevnt noen ganger før) er Santa Maria sin økologiske. Den er så silkemyk i konsistensen, og det fortjener jo en god sorbet, ikke sant??
Du trenger følgende til 4-6 personer:
2,5 dl kaldt vann
150 gr rørsukker
6 dl god kokosmelk (1,5 boks)
Alternativt en litt større porsjon om du har stor nok iskremmaskin (gir ca 1,2 liter):
3 dl kaldt vann
200 gr rørsukker
2 bokser god kokosmelk (8 dl)
Ha vann og rørsukker i en kasserolle, og varm opp under omrøring til sukkeret har løst seg opp i vannet. Tilsett kokosmelken, rør med visp til den har løst seg helt opp, og trekk til side. Bruk eventuelt stavmikser eller blender for å få en helt jevn og fin masse.
Avkjøl i kjøleskap til røren er helt KALD.
Hell røren i iskremmaskin, følg instruksjonene for din maskin. Kokosiskremen bør gjerne settes i fryseren i 2-4 timer før den får riktig konsistens.
Har du ikke iskremmaskin, kan du sette røren i fryseren, men da må du røre jevnlig til sorbeten/iskremen er tilstrekkelig fryst, så den ikke danner harde iskrystaller (ca hvert 20. minutt i noen timer, du merker når konsistensen begynner å bli litt "fast" og ikke klarer å røre mer).
Har du ikke iskremmaskin, kan du sette røren i fryseren, men da må du røre jevnlig til sorbeten/iskremen er tilstrekkelig fryst, så den ikke danner harde iskrystaller (ca hvert 20. minutt i noen timer, du merker når konsistensen begynner å bli litt "fast" og ikke klarer å røre mer).
Sorbeten smaker aller best når den er nylaget, men kan oppbevares i fryser noen uker. Ta den opp ca en halvtime før servering.
Dryss gjerne litt revet kokos eller sjokolade over. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar