torsdag 4. april 2013

Sesambakt laks med salat av nudler, mango og koriander



I dag lagde jeg sesambakt laks servert med en salat av nudler, mango, koriander, vårløk og lime. Jeg lagde retten i påsken også, og den var så enkel og smakfull at jeg måtte gjenta suksessen. Begge småttisene på 2,5 og 1 år gaflet i seg med stor appetitt, begge gangene...

Denne retten passer godt både til hverdags, fordi den er rask og lettvint å lage, og når du får gode venner over på middagsbesøk. Hiv gjerne laksen på grillen nå som grillsesongen står for tur, da lar du bare laksen ligge i en aluminiumsform som tåler varmen, og sett den på grillrist.


Du trenger følgende til fire personer:

6-800 gr laksefilet
Salt
Pepper
3 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ss oystersaus
Sesamfrø til dryss

250 gr nudler
1 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
1/2 lime
1 stor spisemoden mango
1-2 vårløk
En god bunt frisk koriander

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Del laksefileten i passe porsjonsstykker, legg dem i en ildfast form, og dryss over litt salt og pepper. Bland soyasaus, sesamolje og oystersaus godt sammen i en skål, og fordel over fisken. Dryss sesamfrø over til slutt.

Stek laksen i 12-15 minutter, til laksen er så vidt gjennomstekt.

Kok opp vann til nudlene. Bryt nudlene i mindre biter (da blir nudlene enklere å blande sammen med de andre ingrediensene etterpå), og kok dem etter anvisning på pakken. Når de er ferdige, helles vannet av - tilsett olje, sesamolje og saften av lime, og bland sammen så nudlene ikke kleber.

Skrell og kutt mangoen i terninger, og ha i en salatbolle. Kutt vårløk i millimetertynne ringer, og grovhakk korianderen, og tilsett sammen med nudlene. Bland salaten godt sammen.

Server sesam-laksen med salaten. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar