torsdag 4. april 2013

Sesambakt laks med salat av nudler, mango og korianderI dag lagde jeg sesambakt laks servert med en salat av nudler, mango, koriander, vårløk og lime. Jeg lagde retten i påsken også, og den var så enkel og smakfull at jeg måtte gjenta suksessen. Begge småttisene på 2,5 og 1 år gaflet i seg med stor appetitt, begge gangene...

Denne retten passer godt både til hverdags, fordi den er rask og lettvint å lage, og når du får gode venner over på middagsbesøk. Hiv gjerne laksen på grillen nå som grillsesongen står for tur, da lar du bare laksen ligge i en aluminiumsform som tåler varmen, og sett den på grillrist.


Du trenger følgende til fire personer:

6-800 gr laksefilet
Salt
Pepper
3 ss soyasaus
2 ss sesamolje
2 ss oystersaus
Sesamfrø til dryss

250 gr nudler
1 ss nøytral olje
1 ss sesamolje
1/2 lime
1 stor spisemoden mango
1-2 vårløk
En god bunt frisk koriander

Forvarm stekeovnen til 160 grader.

Del laksefileten i passe porsjonsstykker, legg dem i en ildfast form, og dryss over litt salt og pepper. Bland soyasaus, sesamolje og oystersaus godt sammen i en skål, og fordel over fisken. Dryss sesamfrø over til slutt.

Stek laksen i 12-15 minutter, til laksen er så vidt gjennomstekt.

Kok opp vann til nudlene. Bryt nudlene i mindre biter (da blir nudlene enklere å blande sammen med de andre ingrediensene etterpå), og kok dem etter anvisning på pakken. Når de er ferdige, helles vannet av - tilsett olje, sesamolje og saften av lime, og bland sammen så nudlene ikke kleber.

Skrell og kutt mangoen i terninger, og ha i en salatbolle. Kutt vårløk i millimetertynne ringer, og grovhakk korianderen, og tilsett sammen med nudlene. Bland salaten godt sammen.

Server sesam-laksen med salaten. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar