onsdag 5. september 2012

Pizza med spekeskinke, paprika og Selbu Blå (kaldhevet pizzadeig)Skal du ha pizza til helgekosen? Sett deigen til kaldheving kvelden før, så får du ekstra god pizzabunn. Det gjør vel ingenting at pizzaen blir ekstra lettvint å lage heller...

Det er noe eget med blåmuggost på pizza. Jeg ingen fan av de sterkeste blåmuggostene, men Selbu Blå er forholdsvis mild og snill. Og så er den jo norsk. Serranoskinke og paprika er herlig følge i toppingen.

Jeg foretrekker å lage en litt løs pizzadeig som jeg trykker flat på stekeplaten, godt hjulpet av olivenolje på hendene. Oljen gir mer smak og sprøere skorpe. Og du slipper utbaking med mel og kjevle, oppvask spart med andre ord.

Steking på max varme nederst i ovnen er et "must" - jo høyere varme jo bedre pizza. Når man ikke har pizzaovn så får man prøve å etterligne så godt man kan...

Les gjerne mer om kaldhevet pizzadeig her.


Du trenger følgende til to store pizzaer:

700 gr hvetemel
3 ts salt
1/2 ts tørrgjør
5 dl kaldt vann
4 ss extra virgin olivenolje + ved utbaking

1 boks finhakkede hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
2-4 ts kashmiri masala krydderpasta (på glass)
1 ts basilikum
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts sukker

200-250 gr revet ost (jeg brukte revet mozarella)
100-150 gr spekeskinke (jeg brukte serrano)
1 liten rød paprika (eller 1/2 stor)
1 liten grønn paprika (eller 1/2 stor)
100-120 gr Selbu Blå (eller annen blåmuggost)
Oregano
Extra virgin olivenolje

Lag den kaldhevede deigen kvelden før: Ha hvetemel, salt, tørrgjær, kaldt vann og extra virgin olivenolje i en bakebolle, og elt sammen i 8-10 minutter, helst i kjøkkenmaskin. Dekk bakebollen med plast, og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag.

Pizzasausen: Ha finhakkede hermetiske tomater, tomatpuré, kashmiri masala, basilikum, timian, organo og sukker i en kasserolle, rør sammen og kok opp. La det småkoke på moderat varme mens du forbereder resten av pizzaen.

Forvarm stekeovnen til 300 grader.

Fordel deigen på to stekebrett med bakepapir, og tilbered én pizza om gangen. Ha godt med extra virgin olivenolje i håndflaten, og klapp ut deigen til den er tynn og jevn og dekker hele stekeplaten.

Ha på halvparten av pizzasausen og smør den jevnt utover pizzabunnen. Dryss over ønsket mengde med revet ost. 

Spekeskinken kan kuttes i mindre skiver dersom de er store, og fordeles utover pizzaen. Rød og grønn paprika kuttes i strimler, og fordeles utover. Kutt blåmuggosten i mindre biter og fordel utover.

Dryss over godt med oregano, og sprinkle over extra virgin olivenolje til slutt.

Stekes nederst i stekeovnen i ca 12-15 minutter, til osten og kantene er fint og godt gyldne.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar