torsdag 29. mars 2012

Hjemmelaget rød pestoJeg har en forkjærlighet for rød pesto. Intet galt med grønn pesto altså, men det er noe eget med den røde varianten - smaken av de gode ingrediensene sammen - soltørkede tomater, pinjekjerner, parmesan, god olivenolje, hvitløk, og så en liten spicy touch av chili som for meg er prikken over i'en.

Den beste pestoen er uansett den du lager selv, ferskere kan den ikke bli. Det er gjort på noen minutter, og den kan fint lages en dag eller to på forhånd.

Du kan enkelt justere på mengdene underveis hvis ønskelig, for eksempel hvis du ønsker litt mer parmesan eller soltørkede tomater for mer smak og/eller fyldigere konsistens. Smak deg frem til du får den perfekte pestoen for deg.

Denne pestoen er laget med soltørkede tomater i olje på glass. Det finnes også soltørkede tomater i "tørr" variant (for eksempel i plastemballasje uten olje), den kan også fint brukes, men da må du beregne å tilsette mer olivenolje, til du har en passe "løs" konsistens på pestoen.

Tips: Om du ikke har pinjekjerner, eller vil lage en rimeligere variant, så kan du fint bruke solsikkekjerner. Da kan du med fordel riste dem litt i tørr stekepanne på god varme, så får de en ekstra god nøttesmak som gjør seg godt i pestoen.

Rød pesto passer godt til pasta, på godt brød, til tapas, og som tilbehør til både kjøtt og fisk.Her er min oppskrift på rød pesto:

Ca 4 ss finhakkede soltørkede tomater (slike på glass i olje)
20 gr parmesan
1 fedd hvitløk
20 gr pinjekjerner
1 dl extra virgin olivenolje
Litt chilipulver eller cayennepepper
(Salt)

Hele soltørkede tomater finhakkes, parmesan rives, hvitløk knuses i hvitløkspresse.

Extra virgin olivenolje, soltørkede tomater, pinjekjerner, parmesan og hvitløk kjøres sammen med stavmikser eller i food processor, til en passe jevn masse. Smak til med chilipulver (vær forsiktig med mengden så du ikke tar i for mye), samt eventuelt salt etter smak.

Serveres & nytes til den maten du ønsker. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar