søndag 27. mars 2011

Smakfull omelett med aromasopp, soltørkede tomater og trøffelolje

Omelett er et enkelt og godt måltid, og har mange variasjonsmuligheter. Man tager hva man haver...

Trøffelolje passer veldig godt til både sopp og egg, så jeg har blitt hekta på å bruke trøffelolje i omelett. Og aromasopp er sopp-favoritten min til hverdags. Omeletten denne gang fikk følge av soltørkede tomater, som gir masse deilig smak og passer godt til de øvrige ingrediensene.



Du trenger til 2 personer:

4 aromasopp
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss soltørkede tomater

4 egg
1 ts trøffelolje

Salt
Pepper
Ruccolablader

Aromasopp kuttes i passe biter, sjalottløk og hvitløk hakkes, og soltørket tomat hakkes dersom den ikke er ferdighakket.

Stek først aromasoppen på god varme etpar minutter. Tilsett så sjalottløk, hvitløk og soltørkede tomater, og skru ned varmen til middels.

Imens piskes eggene lett, og trøffelolje blandes inn. Helles over aromasoppen, løken og soltørkede tomater når løken begynner å bli blank. Krydre med salt og pepper, og dryss over revet ruccola. Skru ned varmen litt til, legg på lokk og la omeletten trekke til den er gjennomstekt.

Serveres med godt brød, og evt med salat til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar