mandag 24. januar 2011

Pasta med fyldig squash-saus og pepperoni

Jeg blir aldri lei av pasta, men synes det er litt kjedelig og traust med tomatbaserte sauser til. Så i dag fikk jeg lyst til å gjøre en ny vri, og ville prøve å lage saus av alternative grønnsaker. Man tager hva man haver, og valget endte på squash og løk som basis for sausen, plusset på noen ingredienser til som jeg hadde for hånden, og vips så ble en ny smakfull favorittrett til.


Til 2 personer trenger du:
1 løk
1/2 squash
2 hvitløksfedd
1,5 dl kyllingbuljong
50 gr pepperoni
6 aromasopp
1/2 rød paprika
3 stk soltørkede tomater
5 stilker timian
Pepper
Pasta til to pers

Løk, squash og hvitløk stekes gylden i litt olje på middels varme, blandes med kyllingbuljong, og kjøres deretter til en glatt fyldig saus med stavmikser eller foodprocessor. Hvis du bruker stavmikser er det lurt å bruke litermålet som medfølger, eller tilsvarende (du trenger en litt smal beholder slik at selve hodet på stavmikseren dekkes av massen, ellers risikerer du at sausen spruter utover...).

Pepperoni og soltørket tomat kuttes i små biter, aromasopp og paprika kuttes i passe biter, alt stekes sammen på god varme i litt olje.

Imens kokes pastaen.

Hell squash-sausen over pepperoni og grønnsaker i stekepannen, dra av timian fra stilkene, og varm opp. Smak til med pepper. Personlig synes jeg det er nok salt i retten fra buljongen og pepperoni.

Hell saus over pastaen - og nyt! Ha gjerne over revet parmesan.

Vel bekomme J

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar