torsdag 23. februar 2012

Sitronbakt torsk i folie



Torsk og sitron bakt sammen i folie - mmm... Jeg får vann i munnen, selv om jeg nettopp har spist meg god og mett på denne enkle men smakfulle retten.

Jeg serverte fisken med gulrøtter og brokkoli surret noen minutter i stekepanne, samt bulgur tilsatt en god slant med deilig sitronolje fra Olivier's & Co. 

Sitronolje fra Olivier's & Co er nydelig på bulgur som serveres til fisk...

...men en nøytral god olivenolje sammen med litt sitronsaft duger veldig bra! Denne ble brukt på fisken også.


Du trenger til to personer:

400 gr torskefilet (eller annen god fiskefilet)
Extra virgin olivenolje
Salt
Pepper
Gressløk (frisk eller tørket)
Persille (frisk eller tørket)
1 sitron

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Torskefileten deles i fire porsjonsstykker og legges på hvert sitt stykke aluminiumsfolie (stort nok til å pakke sammen rundt fisken). Ha på en dæsj olivenolje på hvert fiskestykke... 

...samt salt, pepper, gressløk og persille.

Kutt fire sitronskiver, og legg oppå. 

Pakk aluminiumsfolien sammen rundt hvert fiskestykke, og legg dem på en stekeplate. Bakes i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av filettykkelsen, til fisken er gjennomstekt.

Serveres med grønnsaker og bulgur, eventuelt annet ønsket tilbehør, og skvis sitronskivene over fisken. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar