mandag 30. april 2012

Mais- og hvitløkssuppe med ristede pinjekjerner og persille



Mais og hvitløk smaker godt sammen, og denne suppen er også rask å lage i en hektisk hverdag. Med ristede pinjekjerner og hakket frisk persille så har du en skikkelig smakfull topping.

Vil du ha suppen helt vegetarisk, så bruker du grønnsaksbuljong i stedet for kyllingbuljong.


Til to personer trenger du:

1 stor løk
2 kinesiske hvitløk (evt 8 fedd)
Olje til steking
2 små bokser mais (eller 1 større boks)
5 dl vann
2 terninger kyllingbuljong (grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe)
5 dl helmelk
3 ss maisenna
Salt
Pepper
2-3 ss pinjekjerner
Frisk persille


Hakk løk og hvitløk, og fres noen minutter i olje på middels varme i en romslig kasserolle, til løken begynner å bli blank. Tilsett mais, og fortsett å steke etpar minutter.

Tilsett vann og buljong, og kok opp på max varme så det går raskt. Rør ut maisenna i den kalde melken, tilsett i suppen og reduser varmen igjen. Kok opp under omrøring så suppen tykner, og la det småkoke et minutts tid.

Innimellom gjøremålene ristes pinjekjernene i tørr stekepanne på god varme til de er godt gyldne. Ha de ristede pinjekjernene over i en skål og sett til side så lenge.

Bruk stavmikser til å finmose suppen. Smak til med salt og pepper, og gi et nytt oppkok om nødvendig.

Serveres med et dryss hakket frisk persille og ristede pinjekjerner, og gjerne godt brød til. Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar