Ovnsbakt fisk er en hyppig gjenganger her i huset. Det er så enkelt å lage, og med en smakfull topping har du en herlig & sunn middag på null komma niks!
Sprøstekt bacon på torsk er for en klassiker å regne. Her har jeg stekt paprika og løk sammen med bacon, og det gir en topping som både er smakfull og sunn. En super måte å få i seg ekstra grønnsaker på forresten.
Du trenger følgende til to personer:
100 gr bacon
1/2 rød paprika
1/2 løk
Olje til steking
400 gr torskefilet
Salt
Pepper
Couscous til 2
200 gr grønne erter
Sitronolje ved servering
Bacon kuttes i strimler. Paprika og løk kuttes i passe terninger.
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Ha litt olje i en stekepanne på høy varme, og stek først bacon et par minutter til det begynner å få farge. Tilsett deretter paprika og løk, og stek til bacon er fint brunet og løken er blank.
Kok opp vann til couscous i én kasserolle, vannmengde ut fra anvisningen på pakken. Kok opp vann til ertene i en annen kasserolle.
Del torskefileten i passe porsjonsstykker, ha på litt salt og pepper, og legg oppå bacon/paprika/løk-toppingen. Stekes i ovnen i 12-15 minutter til torsken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.
Imens koker du couscous etter anvisning på pakken.
Tilsett ertene i kokende vann, la det koke opp igjen, og la ertene trekke 1-2 minutter.
Server torsken med couscous og erter, og sprinkle over litt sitronolje til slutt. Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar