Herlig spicy pizza med masse smak er herved servert!
Ideen til pizzasausen har jeg fra min søster og hennes mann. De har vært hekta på kashmiri masala i flere år, og bruker denne krydderpastaen i mange ulike matretter. Inkludert i pizzasausen altså. Jeg tok utgangspunkt i min egen pizzasaus-oppskrift som du finner her, og gjorde litt justeringer.
En god pizzabunn er selve nøkkelen til god pizza. De færreste har steinovn hjemme, så trikset får være å bruke max varme i den stekeovnen man har. Kaldheving av pizzadeig har jeg skrevet om i et eget innlegg - det gir rett og slett en bedre pizzabunn. Kaldheving har blitt fast prosedyre her i huset, og er også benyttet i denne pizzaen.
Mengden tørrgjær i oppskriften under er basert på kaldheving i ca ett døgn. Hvis du har kortere tid til rådighet, så bør du eventuelt bruke litt mer tørrgjær. Les gjerne innlegget i linken over, om ulike hevingstider og tørrgjær-mengder.
Kashmiri masala krydderpasta gir spicy & god smak
Du trenger følgende til to store pizza:
Pizzabunn:
700 gr hvetemel
3 ts salt
1/2 ts tørrgjær (basert på kaldheving i ca ett døgn)
5 dl kaldt vann
4 ss extra virgin olivenolje + ved utbaking
Pizzasaus:
1 boks finhakkede tomater
3 ss tomatpuré
2-4 ts kashmiri masala (jeg bruker 3 ts)
1 ts persille
1 ts basilikum
1 ts oregano
1 ts rørsukker
Pizzafyll:
Pepperoni (pølse som skjæres opp selv er best på smak & konsistens)
1 stor grønn paprika (evt to små)
2-300 gr revet ost
Oregano
Extra virgin olivenolje
Bland sammen hvetemel, salt og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett vann og olivenolje, og elt deigen i 5-10 minutter, gjerne i kjøkkenmaskin.
Dekk bakebollen med plast, og la den stå på kjøkkenbenken til neste dag. Les gjerne innlegget om kaldhevet pizzadeig for info hevetider vs gjærmengder.
Bland sammen alle ingrediensene til pizzasausen i en kasserolle, kok opp og la det småkoke på lav varme mens du forbereder resten. Smak gjerne til mengden kashmiri masala så sausen blir passe sterk for deg & dine, husk at den vil virke litt mindre sterk når den kommer på pizzaen. Rør av og til.
Forvarm stekeovnen til 300 grader.
Skjær pepperoni i tynne skiver, kutt grønn paprika i strimler, og riv eventuelt osten. Jeg er litt lat, så jeg bruker ferdig revet mozarella...
Toåringen inspiserer mammas pizza, og har allerede tigget pepperoni...
Lag én pizza om gangen: Del den ferdig hevede pizzadeigen i to, ha hver halvdel på en stekeplate med bakepapir. Hell godt med olivenolje i håndflaten, og trykk ut deigen til den er flat og jevn, og dekker hele stekeplaten. Halvparten av pizzasausen smøres utover i et jevnt lag. Dryss over et jevnt lag med revet ost. Legg på pepperoni-skiver og strimlet grønn paprika. Dryss på godt med oregano, og sprinkle over olivenolje til slutt.
Stek pizzaen nederst i ovnen i 12-15 minutter, til den fint og godt gylden på kantene. Mens den første pizzaen steker, tilbereder du den andre.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar