Sider

torsdag 21. juli 2011

Blåbær-crumble

Hvorfor ikke lage en blåbær-crumble nå som det er høysesong for gode, norske blåbær? Ellers i året lager du denne med dypfryste blåbær (da trenger du ikke tine bærene først). Enkelt og godt.

Jeg har valgt å bruke valnøtter i smuldredeigen i stedet for mandler, andre nøtter kan også brukes etter smak og for variasjon.



Du trenger til fire porsjoner:
50 gr valnøtter
1/2 dl rørsukker
50 gr kaldt meierismør
50 gr hvetemel
200 gr blåbær

Valnøtter finhakkes. Ha valnøtter, rørsukker og meierismør i en bolle, og bland det godt sammen. Sikt deretter hvetemel over, bruk fingrene og smuldre sammen deigen. Settes i kjøleskapet i en times tid, til smuldredeigen er kald.

Fordel blåbær i små ildfaste former, og fordel deretter smuldredeigen over blåbærene.

Stekes i stekeovnen på 200 grader i ca 15-20  minutter, eller til smuldredeigen blir passe gylden. La hvile i fem minutters tid.

Blåbær-crumble smaker veldig godt med vaniljeis til. Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar