Da er jeg og familien vel hjemme igjen etter en finfin Norgesferie! Etter relativt mange kjøttbaserte middager var behovet for fisk tilsvarende stort for en sjømatelsker. Med utgangspunkt i nyinnkjøpte torskeloins og frisk basilikum var tema for middagen satt - det måtte bli en smak av Italia.
Søte, gode, kortreiste Delicioso-tomater dynket i litt balsamico…
Faste, fine torskeloins sprinklet med sitronolje og pinjekjerner…
God italiensk pasta…
Herlig grønn brokkoli…
Og ellers sverger jeg til sitronolje og fikenbalsamico fra Oliviers & Co...
En smakfull & fargerik middag som jaggu også representerer fargene i det italienske flagget, og som er lett og kjapp å lage.
Søte, gode, kortreiste Delicioso-tomater dynket i litt balsamico…
Faste, fine torskeloins sprinklet med sitronolje og pinjekjerner…
God italiensk pasta…
Herlig grønn brokkoli…
Og ellers sverger jeg til sitronolje og fikenbalsamico fra Oliviers & Co...
En smakfull & fargerik middag som jaggu også representerer fargene i det italienske flagget, og som er lett og kjapp å lage.
Pasta etter ønske
Extra virgin olivenolje
6-800 gr torskeloins
Sitronolje
Salt
Pepper
2-3 ss pinjekjerner
6-12 gode tomater (antall etter størrelse, jeg brukte norske Delicioso som er halvstore)
God balsamico
3-400 gr brokkoli
Litt frisk basilikum ved servering
Kok opp vann til pastaen.
Forvarm stekeovnen til 160 grader.
Del torskeloins i passe porsjonsstykker, legg dem i en romslig ildfast form. Sprinkle godt med sitronolje over, og dryss på litt salt og pepper, samt pinjekjerner.
Tomatene deles i to og legg dem med snittflaten opp i den ildfaste formen sammen med torskestykkene. Sprinkle litt god balsamico over tomatene, og dryss på litt salt. Bakes i ovnen i 12-15 minutter til fisken er akkurat gjennomstekt og flaker seg.
Kok pastaen etter anvisning på pakken, slik at den blir noenlunde likt ferdig med fisken.
Del brokkolien i passe buketter, og kok eller damp dem noen få minutter så de blir halvveis møre uten å bli gjennomkokte (jeg foretrekker damping i rist). Sjekk med en skarp kniv at de ikke er harde, men har lett motstand når du stikker i stilken på brokkolien.
Server torskeloins med bakte tomater, pasta og brokkoli. Benytt kraften som har dannet seg i formen som sky, og dryss over litt frisk basilikum.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar