Hvis du ønsker å lage en smakfull "alt i ett"-middag, så kan jeg absolutt anbefale denne. Kombinasjonen av gode kjøttpølser & bacon funker veldig godt sammen med gulrot, løk og mais, toppet med gratinert potetmos.
Alternativt kan du bruke karbonadedeig eller kjøttdeig i stedet for pølser, men bacon gir virkelig den ekstra piffen. Yummy - denne kommer jeg garantert til å lage igjen!
Alternativt kan du bruke karbonadedeig eller kjøttdeig i stedet for pølser, men bacon gir virkelig den ekstra piffen. Yummy - denne kommer jeg garantert til å lage igjen!
7-800 gr poteter
100-150 gr bacon
Olje til steking
3-400 gr gode, kjøttrike kjøttpølser
3 middels store gulrøtter
1 løk
1 liten boks mais (eller 1/2 stor)
1 ts timian
Hvitløkspepper
Salt
50 gr smør
Melk til passe, litt løs konsistens
Revet ost til gratinering
Potetene skrelles og kuttes i mindre biter,
og dampes i kasserolle med rist og litt vann til de er helt møre.
Bacon kuttes i strimler, og stekes på middels god varme i stekepanne med litt olje.
Mens baconet steker, kuttes kjøttpølsene i skiver, blandes med baconet, og stekes videre sammen. Juster ned varmen litt om nødvendig.
Imens skrelles og kuttes gulrøtter i skiver. Hvis gulrøttene er tykke, kan de deles i to eller fire på langs, før de kuttes i skiver. Tilsett sammen med baconet og pølsene, rør sammen, og la steke videre.
Løken skrelles og kuttes i terninger. Tilsettes sammen med det andre, bland sammen, og la steke til løken er blank.
Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Tilsett mais og timian i pølse- og baconblandingen, og smaksett med litt hvitløkspepper og salt. Ha blandingen over i en ildfast form.
Når potetene er dampet helt møre, moses de sammen med smør med en stamper, og spes med melk til passe, litt løs konsistens (da blir den enklere å bre utover pølse- og baconblandingen). Smak til potetmosen med salt og eventuelt pepper.
Bre potetmosen utover pølse- og baconblandingen, dryss over revet ost, og stek i 12-15 minutter til osten er godt gylden.
Da er det bare å servere - vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar