tag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post97480602452645020..comments2024-03-22T17:27:19.188+01:00Comments on Monas Kjøkkenskriverier: Kaldhevet pizzadeigMonahttp://www.blogger.com/profile/02862143717148732464noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-41771723511754654302019-02-12T19:06:09.601+01:002019-02-12T19:06:09.601+01:00Det går fint å ha litt sammalt hvetemel i deigen, ...Det går fint å ha litt sammalt hvetemel i deigen, tror ikke du vil trenge ekstra tørrgjær. Vennlig hilsen MonaMonas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-6766021732642813252019-02-11T13:51:43.319+01:002019-02-11T13:51:43.319+01:00Har aldri prøvd denne fremgangsmåten. Tror du det ...Har aldri prøvd denne fremgangsmåten. Tror du det går greit å blande litt sammalt hvetemel i deigen. Trenger kanskje mer tørrgjær da?Ghiulis matblogghttps://www.blogger.com/profile/10097895420850740162noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-41423608195171690452018-10-14T15:06:30.180+02:002018-10-14T15:06:30.180+02:00Laget to bunner til tacopizza, og gjestene var str...Laget to bunner til tacopizza, og gjestene var strålende fornøyd. Det funket ikke med bakepapir for meg, da deigen var veldig klissete dagen etter. Så jeg hadde mel på bakeplaten og eltet litt ekstra mel inn i deigen før jeg kjevlet den ut på plata. Har bare 275 grader i min stekeovn, men fungerte bra allikevel. Bunnen ble sprø og luftig. Jeg kommer til å fortsette å bruke fremgangsmåten din. Tusen takk!J@nehttps://www.blogger.com/profile/03900618175443883203noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-17200571248249367192018-02-15T21:02:23.358+01:002018-02-15T21:02:23.358+01:00Hei Hanne, siden mengden gjær er såpass "besk...Hei Hanne, siden mengden gjær er såpass "beskjeden" i utgangspunktet, vil jeg nok anbefale å også doble gjærmengden når du dobler oppskriften. Det er uansett greit å holde et lite øye med deigen av og til og se hvordan den utvikler og hever seg. Jo mindre gjær, jo lenger tid tar heveprosessen, og omvendt. Lykke til! Hilsen MonaMonas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-80585191200432967842018-02-15T20:13:06.427+01:002018-02-15T20:13:06.427+01:00Hvis jeg dobler deigen, øker jeg gjærmengden eller...Hvis jeg dobler deigen, øker jeg gjærmengden eller er den den samme? 😊Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11022296550967292618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-21572861227667497712017-04-17T09:22:28.050+02:002017-04-17T09:22:28.050+02:00Så gøy, Mari :-)Så gøy, Mari :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-56507106401213775692017-04-16T14:07:25.616+02:002017-04-16T14:07:25.616+02:005 år etterpå - og det er fremdeles denne jeg allti...5 år etterpå - og det er fremdeles denne jeg alltid bruker :) Her traff du virkelig blink!marihulthttps://www.blogger.com/profile/07150710298026497131noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-29741576762898211672016-09-25T10:26:47.911+02:002016-09-25T10:26:47.911+02:00Hei :-) Jeg tror dette må ha med typen mel som anv...Hei :-) Jeg tror dette må ha med typen mel som anvendes. I denne oppskriften er det angitt vanlig siktet hvetemel. Hvis du har brukt italiensk tipo 0, så er det IKKE det samme. Vanlig hvetemel og tipo 0 har ulik malingsgrad og ulike bakeegenskaper. Tipo 0 er finere malt, og krever mindre væske. Dette blogginnlegget ble skrevet før jeg "oppdaget" italienske meltyper og fant ut forskjellen, så jeg skal oppdatere blogginnlegget med info om dette. Takk for kommentar! Vennlig hilsen MonaMonas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-42056424245908566842016-09-22T21:08:51.845+02:002016-09-22T21:08:51.845+02:00Tack för tips. Har provat några gånger, men har sa...Tack för tips. Har provat några gånger, men har samma problem som anonym ovan. Blir super. Måste minska vätskan med nästan en dl. Och ja, använder 700gram mjöl (tips 0).<br />Resultatet när jag fått förhållandena rätt blir väldigt bra. Väldigt smidig degTetrapodhttps://www.blogger.com/profile/00785854264021470972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-86006979071444155892016-09-09T13:22:32.567+02:002016-09-09T13:22:32.567+02:00Høres knallgodt ut! Håper treåringen blir fornøyd ...Høres knallgodt ut! Håper treåringen blir fornøyd - ingenting er som kombinasjonen av små barn og matglede :-) Vennlig hilsen MonaMonas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-28259514851158853012016-09-08T23:54:18.099+02:002016-09-08T23:54:18.099+02:00Prøver denne i natt, skal lage calzone på pizzast...Prøver denne i natt, skal lage calzone på pizzastål imorra ettermiddag. 3-åringen i huset gleder seg :) Bjørnnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-39014701936772903212015-07-26T23:09:18.648+02:002015-07-26T23:09:18.648+02:00Så flott :-)Så flott :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-61096796411852047662015-07-23T00:43:21.779+02:002015-07-23T00:43:21.779+02:00Da ligger du på bloggrollen min ;)Da ligger du på bloggrollen min ;)loftkrokenhttps://www.blogger.com/profile/17681893475727026355noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-82190667231898415232015-06-08T18:13:58.163+02:002015-06-08T18:13:58.163+02:00Godkjent - og vel så det - av alle fire som åt piz...Godkjent - og vel så det - av alle fire som åt pizza! Denne blir brukt fleire gonger.Borgnynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-80854510888486200742015-06-04T19:15:58.162+02:002015-06-04T19:15:58.162+02:00Så kjekt Borgny :-)Så kjekt Borgny :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-16013698910021788772015-06-04T18:57:33.810+02:002015-06-04T18:57:33.810+02:00No står det deig til heving på benken ...No står det deig til heving på benken ...Borgnynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-63056614959863291042015-03-01T12:06:34.106+01:002015-03-01T12:06:34.106+01:00Takk for det :-) Det skal gå finfint å bruke fersk...Takk for det :-) Det skal gå finfint å bruke fersk gjær. Har ikke prøvd det selv, men jeg antar at du skalerer ned mengden gjær tilsvarende som når du bruker tørrgjær (altså tar utgangspunkt i mengde du normalt ville brukt, og nedskalerer). Lykke til :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-24733181580746611032015-03-01T01:08:05.166+01:002015-03-01T01:08:05.166+01:00Supert innlegg :) Kan man bruke fersk gjær isteden...Supert innlegg :) Kan man bruke fersk gjær isteden for tørr gjær?Ingvildnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-68399024072968436922015-02-08T20:12:02.220+01:002015-02-08T20:12:02.220+01:00Spennande, skal prøvast denne veka:DSpennande, skal prøvast denne veka:DLailahttps://www.blogger.com/profile/03207856317376237737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-72416451083211057252015-02-08T20:11:12.574+01:002015-02-08T20:11:12.574+01:00Spennande, skal prøves denne uka :D
Spennande, skal prøves denne uka :D<br />Lailahttps://www.blogger.com/profile/03207856317376237737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-61636868626932094422015-01-10T15:25:00.506+01:002015-01-10T15:25:00.506+01:00Slike tilbakemeldinger gjør det bare sååå verdt å ...Slike tilbakemeldinger gjør det bare sååå verdt å blogge om mat… Veldig hyggelig - tusen takk tilbake til deg :-) Ja, jeg er også hekta på denne oppskriften, bruker ikke annet enn kaldhevet pizzadeig selv! Beste hilsen MonaMonas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-5969213068931569222015-01-09T20:30:25.819+01:002015-01-09T20:30:25.819+01:00Jeg har brukt denne mange ganger nå, er hekta, bli...Jeg har brukt denne mange ganger nå, er hekta, blir perfekt . Så lett å jobbe med. Takk for tips !Thelma Louisehttps://www.blogger.com/profile/03938389743323950334noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-57868371212188980612014-08-19T20:12:12.597+02:002014-08-19T20:12:12.597+02:00Så flott å høre :-) Og ja, med kaldhevet pizzadeig...Så flott å høre :-) Og ja, med kaldhevet pizzadeig kan man fint ha pizza også midt i uken. Jeg har selv tenkt på å prøve å blande inn litt grovt mel, da gjerne fin sammalt hvete for "finest" mulig konsistens, det er en super idé for å gjøre både bunnen & middagen litt sunnere :-) Vennlig hilsen MonaMonas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-66087357441796736332014-08-19T10:30:15.768+02:002014-08-19T10:30:15.768+02:00Knallgod bunn. Blandet vetemel/ grovt mel 50/50 . ...Knallgod bunn. Blandet vetemel/ grovt mel 50/50 . Veldig enkelt i ukedagene med kallheving :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08079120397947643298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-80382416906386479512013-06-19T18:05:01.697+02:002013-06-19T18:05:01.697+02:00Mmmm hørtes god utMmmm hørtes god utAnonymousnoreply@blogger.com