tag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post6947346999587211707..comments2024-03-22T17:27:19.188+01:00Comments on Monas Kjøkkenskriverier: Hjemmelaget bearnaise-sausMonahttp://www.blogger.com/profile/02862143717148732464noreply@blogger.comBlogger63125tag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-31235892209487770542021-10-12T18:44:51.913+02:002021-10-12T18:44:51.913+02:00Eneste bearniceoppskriften jeg bruker! Hver gang j...Eneste bearniceoppskriften jeg bruker! Hver gang jeg skal lage bearnicesaus så søker jeg bare på monas. Godt resultat hver gang, uansett om man dobbelr meg den tilmed. Nam! Charlotteahttps://www.blogger.com/profile/17859947518667091231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-28304143656191402392020-03-21T18:00:57.789+01:002020-03-21T18:00:57.789+01:00Har en smart måte å lage vannbad på... Jeg bruker ...Har en smart måte å lage vannbad på... Jeg bruker oppvaskkummen, fyller den med varmevann, så varmt du får det.. 5-7 cm med vann i kummen.. Vipps, så har du det beste vannbadet for å lage bearnaise.. :-) (ps jeg bruker stålbolle som leder varmen godt).. :-) stignoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-59959595567140570982017-06-08T17:51:03.274+02:002017-06-08T17:51:03.274+02:00Gøy å høre at det funket bra med basilikum - varia...Gøy å høre at det funket bra med basilikum - variasjon er gull :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-24050648557269279052017-06-08T17:50:00.133+02:002017-06-08T17:50:00.133+02:00Herlig :-)Herlig :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-55705890372727335962017-06-08T11:18:47.080+02:002017-06-08T11:18:47.080+02:00Hadde ikkje estragon, så brukte basilikum i stedet...Hadde ikkje estragon, så brukte basilikum i stedet. Bruker også soft flora, men det gjekk bra. Knallgod saus! Katrinehttps://www.blogger.com/profile/11806607840109017783noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-20948921431821032072017-04-29T22:39:58.459+02:002017-04-29T22:39:58.459+02:00Hei Mona. Da har jeg brukt oppskriften din sånn ca...Hei Mona. Da har jeg brukt oppskriften din sånn ca for ente gang med godt resultat, bruker kun litt mere løk og krydder til samme mengde egg og smør. Går også fint an å doble alt med samme smørmengde om en skal ha litt lettere saus men fortsatt god smak. Med en god rioja vin blir måltidet perfekt ��Glenn Atle Strømsviknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-8794499528549435802017-02-06T19:32:50.756+01:002017-02-06T19:32:50.756+01:00Takk for hyggelig tilbakemelding, Michelle! Når an...Takk for hyggelig tilbakemelding, Michelle! Når andre er fornøyde, blir jeg også fornøyd :-) Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-67097145812958323322017-02-03T19:12:28.782+01:002017-02-03T19:12:28.782+01:00Tusen takk for nydelig oppskrift på bearnaisesaus ...Tusen takk for nydelig oppskrift på bearnaisesaus :)<br />Mvh Michelle og fornøyd sambo ;)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17800513342580041218noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-61391534720733028612016-09-13T13:46:31.101+02:002016-09-13T13:46:31.101+02:00Så moro, Kathrine :-)Så moro, Kathrine :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-78829335531824889542016-09-12T20:16:03.206+02:002016-09-12T20:16:03.206+02:00Testet denne for noen uker siden, og jeg har aldri...Testet denne for noen uker siden, og jeg har aldri lagd bearnaise før! Klarte det på første forsøk, og den smakte supergodt til kylling og ris! :D Neste gang blir det biff!Kathrinehttp://kathrineskaug.blogg.nonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-4944219809176279532016-01-01T23:20:46.866+01:002016-01-01T23:20:46.866+01:00Takk for hyggelig tilbakemelding, hørtes helt nyde...Takk for hyggelig tilbakemelding, hørtes helt nydelig ut med grillet & langtidsstekt indrefilet :-) Riktig godt nyttår! Vennlig hilsen MonaMonas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-29714147992003153112016-01-01T13:41:06.607+01:002016-01-01T13:41:06.607+01:00Sausen var fantastisk. Jeg doblet oppskriften og b...Sausen var fantastisk. Jeg doblet oppskriften og brukte ett egg mer (siden de var av størrelse S/M) og en sjarlottløk ekstra. Serverte den som nyttårsmat sammen med indrefilet av storfe som var grillet og deretter puttet i ovnen på 65 grader i 7 timer. Anbefales.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-6070266127987838722015-09-26T18:07:06.486+02:002015-09-26T18:07:06.486+02:00Hei :-) Det er ikke godt å si hva som har skjedd, ...Hei :-) Det er ikke godt å si hva som har skjedd, men smaker sausen eddik så har du enten brukt for mye av det eller for lite av noen av de andre ingrediensene. Det kan være fort gjort å misse litt på mengdene når man reduserer eller øker en oppskrift. Slik oppskriften er utformet så er den veldig balansert i smaken, og den skal definitivt ikke ha overvekt av eddiksmak. Håper det går bedre neste gang :-) Hilsen Mona Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-55741019057223213912015-09-23T20:13:17.990+02:002015-09-23T20:13:17.990+02:00Heisann�� jeg laget denne sausen for første gang i...Heisann�� jeg laget denne sausen for første gang i dag. Men bare 1/3 av oppskriften siden det var til 1 person. Men jeg synest den smaket mest av eddiken. Hva har jeg gjort feil?Anonymhttps://www.blogger.com/profile/08783558574017019510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-91909262956978912332014-11-10T09:53:31.137+01:002014-11-10T09:53:31.137+01:00Ble den "grynete" i konsistensen? I så f...Ble den "grynete" i konsistensen? I så fall har den fått litt for mye varme, egget har koagulert litt, og den har skilt seg - og da virker den mer rennende. Det er bare noen sekunder med uoppmerksomhet som skal til... Vær påpasselig med varmen, og visp hele tiden så lenge du har den over vannbad, så går det sikkert bra neste gang! Lykke til :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-90223473950689375512014-11-09T19:46:29.442+01:002014-11-09T19:46:29.442+01:00Så bra ut, men så må jeg ha gjort noe feil da den ...Så bra ut, men så må jeg ha gjort noe feil da den plutselig ikke holdt seg kremete. Må øve mer... ØysteinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-70365388440745789842014-11-02T13:09:39.625+01:002014-11-02T13:09:39.625+01:00Veldig hyggelig å høre, særlig siden det var først...Veldig hyggelig å høre, særlig siden det var første forsøk :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-12983355996048903022014-11-02T13:08:23.412+01:002014-11-02T13:08:23.412+01:00Så bra :-)Så bra :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-71832292489440368752014-11-02T13:07:55.927+01:002014-11-02T13:07:55.927+01:00Bare hyggelig :-)Bare hyggelig :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-86689056421929180872014-11-02T01:00:25.425+01:002014-11-02T01:00:25.425+01:00Kanonbra!! Lagde bearnaisesaus for første gang med...Kanonbra!! Lagde bearnaisesaus for første gang med denne, og den ble perfekt! Hadde liten skål i ovnen så de var veldig varme (jeg brukte terrakotta, men suffle etc funker sikkert) til å servere sausen i, og det var kjempesuksess! Takk!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-49438232605922804592014-08-30T18:10:49.345+02:002014-08-30T18:10:49.345+02:00Kjempe god!!! ♥♥♥Kjempe god!!! ♥♥♥Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-40050318194914981532014-08-26T21:46:30.118+02:002014-08-26T21:46:30.118+02:00Denne var NYDELIG!!! Takk for oppskrift:))))Denne var NYDELIG!!! Takk for oppskrift:))))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-43060319035740790112014-08-21T16:56:28.936+02:002014-08-21T16:56:28.936+02:00Hei! Smak vil jo alltid være individuelt… Det er i...Hei! Smak vil jo alltid være individuelt… Det er ikke mange år siden jeg selv lagde alt av supper og sauser fra poser, fordi jeg alltid hadde gjort det, og jeg syntes det smakte godt. Så begynte jeg å blogge om mat, dels for å endre kostholdet i familien, og da var det naturlig å prøve seg på hjemmelagde supper og sauser fra bunnen av. Jeg går aldri tilbake til posevarianter, for å si det sånn… Det blir en vanesak, hva man er vant med. For å gi et annet og kanskje tilsvarende eksempel; jeg bare elsket Findus sin franske fiskegrateng - den var bare sååå god! Og så, på grunn av matbloggingen, så ville jeg prøve å lage den fra bunnen av selv. DET ble godt det! Så gikk det noen måneder, og jeg fant en Findus Fransk Fiskegrateng i fryseren - da måtte jeg jo bare lage den til middag, fremfor å kaste den. Den som jeg hadde vært så glad i, smakte virkelig ikke godt lenger! Blir man vant til mat av ekte råvarer, så vil smaksløkene forandre seg… <br /><br />En ekte hjemmelaget bearnaise består av naturlige råvarer, først og fremst smør, eggeplommer og sjalottløk. Disse ingrediensene finnes overhodet ikke i Knorr sin posevariant. Det du finner av fettstoff i Knorr er "vegetabilsk olje", sannsynligvis er dette palmeolje som verken er bra for deg eller miljøet, men det blir jo en annen historie… "Aroma" er ofte en fellesbetegnelse for ulike E-stoffer som produsenten ikke er pålagt å opplyse om. <br /><br />Jeg foreslår at du prøver å lage bearnaise selv, kanskje du også vil bli positivt overrasket, slik jeg ble? :-) <br /><br />Vennlig hilsen MonaMonas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-11842361172350213062014-08-20T21:03:58.044+02:002014-08-20T21:03:58.044+02:00Jeg er forelsket i sausen til knorr.. Hvordan smak...Jeg er forelsket i sausen til knorr.. Hvordan smaker den i forhold? Aldri prøvd å lage fra bunnen når knorr sin er så god! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3371371481781998961.post-90741729090440151842014-08-20T07:51:50.303+02:002014-08-20T07:51:50.303+02:00Veldig hyggelig å høre :-)Veldig hyggelig å høre :-)Monas Kjøkkenskriveriernoreply@blogger.com